Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

M.L.B.

07. 09. 2024. 10:21 >> 10:21

prijeko potreban Podgorici

Laković: Izgradićemo novi Dnevni centar za djecu sa teškoćama u razvoju

Prije mjesec dana smo, sa ledine, pokrenuli priču izgradnje prijeko potrebnog, novog i modernog Dnevnog centra za djecu i omladinu sa teškoćama u razvoju, koji će se nalaziti u mirnoj oazi između Tološa i Mareze, saopštio je kandidat za odbornika liste "Jakov Milatović - Za bolju Podgoricu" Goran Laković.

Laković je poručio da su prostorni kapaciteti postojećeg Dnevnog centra davno prevaziđeni, Glavni grad decenijama unazad nije razmišljao u pravcu izgradnje novih objekata tog tipa, koji bi zadovoljili potrebe sve većeg broja korisnika i korisnica i svih zaposlenih.

On je dodao i da su tako, umjesto poboljšanja uslova i uvođenja brojnih novih servisa, poput "predaha roditeljstvu“, djeca, omladina, njihove porodice, ali i svi zaposleni u skučenom Dnevnom centru bili prepušteni sebi samima, nevidljivo noseći svoje probleme i gurajući kroz život.

"Zbog toga je naša obaveza da priču pokrenemo sa mrtve tačke i pokušamo uraditi sve, da do početka gradnje novog Dnevnog centra dođe što je prije to moguće", istakao je Laković.

"Novi Dnevni centar će radi 24 sata, kroz svih 365 dana u godini i pružaće usluge roditeljskog predaha, kao i uvesti nove servise koji će biti usmjereni na kućnu pomoć svim onim ljudima koji se sami staraju o djeci sa poteškoćama u razvoju. Pored toga, imaće i personalne asistente (koje bi finansirao Grad, poput programa geronto-domaćica), ali i savjetodavnu Komisiju – sačinjenu od strane roditelja, NVO i civilnih aktivista, koji bi Gradu i nadležnim službama sugerisali otklanjanje svih nedostataka", poručio je Laković.

On je kazao i da će uporedo sa tim aktivnostima Dnevnog centra Grad obezbijediti poseban fond za stipendiranje deficitarnih zanimanja i time nadomjestiti nedostajući kadar, posebno onaj koji treba da radi sa OSI – defektologe, logopete, njegovatelje i slično.

"Kroz dobijanje inputa od Savjeta Dnevnog centra i roditelja korisnika/ca, Grad će prilagoditi postojeću i buduću parkovsku infrastrukturu, kako bi ona bila dostupna svima, dok će pokrenuti i kampanje zapošljavanja teže zapošljivih grupa, posebno na poslovima u okviru gradskih preduzeća za koja ta lica budu imala radnu sposobnost. Društvo je veliko onoliko koliko brine o svojim najranjivijim kategorijama. Budimo veliki", zaključio je Laković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се