Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

M.L.B.

07. 09. 2024. 13:55 >> 13:56

nosilac “Podgoričke liste”

Milović: Umjesto nagrade, podgorički vatrogasci nagrđeni

Umjesto da podgorički vatrogasci budu nagrađeni za prekovremeni rad i dežurstvo, rukovodstvo Službe zaštite i spašavanja Glavnog Grada, vatrogasce tjera već danima da potpišu da se odriču prava na naknadu po osnovu prekovremenih sati, tvrdi Andrej Milović, nosilac “Podgoričke liste”.

"Da stvar bude još skandaloznija, vatrogasci su prekovremene sate napravili na osnovu Naredbe o pripravnosti od 19. jula 2024. godine, kojom su obavezani da budu u stanju 24-satne pripravnosti, te da se u
slučaju požara na poziv odmah odazovu, što su oni kao profesionalci radili cijelo ljeto", kazao je Milović i dodao da političarima vatrogasci služe samo za političku pomociju.

"Početak podgoričke kampanje posjetom zamjenika gradonačelnice Luke Rakčevića i predsjednika Crna Gore Jakova Milatovića, a juče i gradonačelnice Olivere Injac - dokazao je da njima vatrogasci služe isključivo za političku promociju i slanje slike biračima o lažnoj brizi o vatrogascima, da bi nakon toga, kada se kamere ugase, tjerali iste te vatrogasce da se odriču zarađenih prekovremenih sati", kazao je Milović.

Poručuje i da kao gradonačelnik Podgorice neće dozvoliti da naši heroji, koji čuvaju naše domove i prirodu, budu zakinuti za jedan euro.

"Takođe, apelujem na vatrogasce da se NE odriču prekovremenih sati, već da se bore za svoja prava i svaki sat pošteno zarađen. Vladavinu prava i izvršenje sudskih odluka, koje mjesecima odbija odlazeća gradonačelnica Injac, nakon 29. septembra dočekaće i Služba zaštite i spašavanja", Milović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се