Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

07. 09. 2024. 19:37 >> 19:37
1
Čitaj mi:

DEMOKRATE

"Milatović na svakom koraku sapliće, podmeće, opstruira..."

Iz Demokratske Crne Gore kazali su da su se suzdržali i nijesu regovali na mnoge nastupe Jakova Milatovića u prethodnim mjesecima, sa kojima se duboko nijesu slagali ili koji su bili direktni atak na tu stranku, misleći da će se oteti predsjednik koji se očigledno u sve razumije, zaustaviti.

"Očekivali smo da će konačno shvatiti da je narod koji je doveo do političkih promjena 30. avgusta ogorčen na njegove političke poteze prethodnih mjeseci. Međutim, prisjetivši se da ga je u prvoj godini mandata napuštilo više savjetnika nego sve druge funkcionere zajedno za deset godina, sagledavajući nivo ega, sujete, nadmenosti i ambicije, zapravo je jasno bilo da tu pomoći nema. Da je nikad brži pad povjerenja jednom političaru nezaustavljiv. Prosto ni mi, ni građani koji su glasali za promjene ne prepoznajemo gospodina Milatovića i pitamo se da li je ovo onaj isti čovjek kog smo iskreno podržali u drugom krugu predsjedničkih izbora", kazale su Demokrate. 

Međutim, kako su rekli, to je "bila naša dužnost da se završi sa erom Đukanovića, jer to je bio naš san za koji smo se borili godinama i decenijama, za razliku od njega kome se nije glas mogao čuti za vrijeme teške opozicione borbe, a sada se predstavlja kao da je u najmanju ruku bio u prvim redovima".

"Prosto sve to bilo, da čovjek ima granica u napadanju, podmetanju i blaćenju onih koji su mu omogućili da bude tu gdje jeste. Tako da mu je istina da su Demokrate dogovarale sa ujakom Milojka Spajića direktora policije ista kao ona o nabavci patrolnih brodova, povećanju pdv sa 21 na 30 posto, prodaji Elektroprivrede, stajanju ruke pravde i mnogim drugim. Između ostalog i sam raniji ishod izbora v.d. direktora policije, ako se dodatno prisjetimo predloga i postupanja ministra Šaranovića, govori u prilog tome koliko tu ima logike i istine. Ko je i šta dogovarao sa ujacima i tetkama je pitanje za predsjednika Crne Gore koji nedavno izjavi da mu je malo vlasti, pa hoće da bude i predsjednik Crne Gore i predsjednik Vlade i gradonačelnik Podgorice i ministar finansija i ministar odbrane i ministar unutrašnjih poslova. A, to se na žalost zove autokratija koju smo pobijedili 30. avgusta", poručile su Demokrate.

Kako su kazali, poslednjih mjeseci Milatović napada gotovo sve političke subjekte koji su mu svojom podrškom omogućili da bude predsjednik, a "afirmiše stavove, vrijednosti i politike onih koje smo pobijedili".

"Milatović ruši sa DPS-om vlast u Podgorici i otvoreno kaže da mu je to put za rušenje državne vlasti koja je nikad stabilnija i koja postiže istorijske rezultate na polju vladavine prava, ekonomsko socijalne politike i evropskih integracija. Predsjednik sve radi, samo ne ono što mu piše u Ustavu. Na svakom koraku sapliće, podmeće, opstruira. Kritikuje ministra Šaranovića zbog toga sto ćirilica ima ustavnu jednakost sa latinicom na policijskim vozilima, vraća krucijalne zakone za reformu i snaženje bezbjednosnog sektora baveći se dječijim opstrukcijama koje naravno rješavamo vrlo brzo, a vidjeli ste da vrlo zustro i agilno brani kadrovski izbor Mila Đukanovića za načelnika generalštaba Vojske Crne Gore", navodi se u saopštenju.

To i ne čudi, kažu, jer je u svemu preuzeo manire svog prethodnika. 

"Pa će crnogorska javnost uskoro saznati da li je neko imitirao Mila Đukanovića tražeći da ga čuvaju protivsnajperske jedinice i ronilačke ekipe dok je ljetovao u Budvi, a pritom je lice koje se nije zamjerilo ni Milu Đukanoviću, ni njegovim generalima, a kamoli nekoj organizovanoj kriminalnoj grupi. I to sve u trenucima kada policiji fali više od 1.500 policajaca i kada se službe bezbjednosti do iznemoglosti bore protiv organizovanog kriminala i korupcije", kazale su Demokrate. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније