Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

P.R.

28. 08. 2024. 17:01 >> 17:01
Čitaj mi:

Kumburović

"Izbori u Kotoru bez laži, uvreda i kleveta"

Demokratska alternativa Crne Gore na izborima u Kotoru neće voditi negativnu kampanju. Odlučni u namjeri da se izdignemo iznad dominantnih političkih nadgornjavanja koja su se otrgla kontroli, postavićemo granice samovoljama, neobrazovanosti i taštini. Izaćićemo u susret novim idejama i pametnim rješenjima, poručio je nosilac liste "Da se Kotor pita" i predsjednik Demokratske alternative Crne Gore (DA) Davor Kumburović.

"Dobro svih građana i građanki je mjerilo uspješnosti. DA bira put koji je iznad ličnih ambicija i sebičnog koristoljublja, prije svega uvažavajući sve naše razlike od ličnih i kolektivnih do kulturnih, rodnih i religijskih. Naš uvid u kotorsku svakodnevnicu uvjerava nas da su upravo te posebnosti izvor neograničenih mogućnosti", rekao je Kumburović.

Ističe da će se članovi DA tokom predizbornih aktivnosti dosljedno pridržavati Kodeksa stranke.

"Politički nastupi moraju da uvažavaju dostojanstvo, čast, lično poštenje, odgovornost, slobodu dijaloga. Predstavnici DA će nastojati da političko djelovanje ne bude izvan i iznad etike", dodaje Kumburović.

DA će, kako navodi, biti alternativa iskrivljenom poimanju demokratije i brana svakom obliku privatizacije crnogorske stvarnosti od strane pojedinaca.

"Prihvatajući aksiom da svi građani i građanke imaju ista ljudska prava, uzdržavaćemo se od svakog postupka ili iskaza koji predstavlja diskriminaciju po bilo kom osnovu i nikada nećemo na osnovu bilo čijeg ličnog svojstva opredjeljivati svoje postupanje prema tim osobama", kazao je Kumburović.

U javnim nastupima i komunikaciji sa članovima drugih stranaka i drugim građanima, Kumburović najavljuje, da će izbjegavati svako ponašanje ili obraćanje koje se može kvalifikovati kao uvrijedljivo, diskriminatorsko ili nepristojno.

"Rukovodeći se principima uzajamnog uvažavanja i međusobnog poštovanja i tolerancije, kada budemo upućivali kritike na bilo čiji rad nećemo upotrebljavati uvrijede, laži i klevete, a prije izricanja mišljenja prikupićemo sve informacije i uvjeriti se da su tačne. Posebno u periodu do izbora, DA će se ponašati u skladu sa načelima poštenja, pravednosti, poštovanja, istinitosti, odgovornosti i kulture dijaloga", zaključio je Kumburović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се