Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Izbori 2024

P.R.

28. 08. 2024. 15:12 >> 15:08
Čitaj mi:

LONČAREVIĆ

"Zaustavićemo partijsko zapošljavanje u Glavnom gradu"

Pokret Naprijed još jednom želi da skrene pažnju na problem sa kojim se naš grad suočava već godinama, a to je partijsko zapošljavanje. Ova praksa ne samo da podriva povjerenje građana u institucije, već i značajno utiče na kvalitet usluga koje građani dobijaju, saopštila je kandidatkinje za odbornicu Pokreta Naprijed Ana Lončarević.

"Partijsko zapošljavanje u Crnoj Gori i Podgorici je postalo sinonim za nekompetentnost, nepotizam i nepravdu. Ljudi se, ne samo na rukovodeća mjesta, biraju na osnovu partijske pripadnosti, umjesto na osnovu svojih stručnih kvalifikacija i iskustva", rekla je Lončarević.

Ona je dodala da kao krajnji rezultat nije rijetkost da ključne pozicije zauzimaju osobe koje nijesu sposobne da se nose sa zahtjevima svojih funkcija, što, kako smatra, ozbiljno koči napredak našeg grada i države.

"Podgorica zaslužuje da krene naprijed bržim koracima, a to je moguće samo ako omogućimo zapošljavanje najboljih i najkvalifikovanijih ljudi, bez obzira da li su članovi stranaka. Zbog toga nam je potrebna prije svega bolja transparentnost svih konkursa kod zapošljavanja u javnom sektoru, pa će se Pokret Naprijed snažno zalagati za eliminisanje partijskog uticaja koji nas je doveo na nizak nivo profesionalnog servisa koji grad mora da ima", dodala je Lončarević.

Pokret Naprijed poziva sve građane, organizacije civilnog društva i političke aktere da se pridruže borbi protiv "partijskog zapošljavanja i da zajedno radimo na izgradnji pravednijeg društva".

Lončarević je magistar ekonomije koja je postdiplomske studije završila na multidisciplinarnom programu Ekonomskog fakulteta Univerziteta Tor Vergata u Rimu i Pravnom fakultetu Univerziteta Beograd, kao stipendista Evropske banke za obnovu i razvoj.

Podsjetimo, lokalni izbori u Podgorici zakazani su za 29. septembar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се