Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

18. 10. 2024. 20:40 >> 20:40

sveci

Crnogorski glumac Mišo Obradović u novoj seriji Martina Skorsezea

Crnogorski glumac Milivoje Mišo Obradović dobio je ulogu u seriji “Sveci” (The Saints), čiji je producent i narator slavni svjetski sineasta Martin Skorseze.

Svaka epizoda donosi priču o životu odabranog sveca, među kojima su Jovanka Orleanka, Franjo Asiški, Jovan Krstitelj, Tomas Beket, Marija Magdalena, Mojsije Etiopljanin, Sveti Sebastijan, i Makslimilajn Kolbe, kojeg tumači Mišo Obradović.

Fox Nation je najavio početak emitovanja serije za 17. novembar.

“U produkciji Martina Skorsezea, snimljena je serija “Sveci” koja uskoro izlazi. Svaka epizoda je priča o jednom svecu. Jedna epizoda posvećena je poljskom svecu Maksimilijanu Kolbeu koga sam ja tumačio. Ulogu sam dobio na kastingu. Ovo posebno napominjem zbog mojih kolega iz Crne Gore, da ne odustaju od selftejpova i kastinga koliko god da ih mrzi ili se plaše ili misle da je već sve namješteno. Moguće je”, napisao je Obradović na svom Instagram profilu uz tizer pomenute serije.

“Mi odavde vrijedimo mnogo i zato kad nam se pruži šansa za kasting, treba da je iskoristimo! Igrajući ovu ulogu, jednog velikog čovjeka, osjetio sam svu jezu užasa rata našavši se samo kao glumac u scenografiji (fenomenalni Kreka Kljaković) koncetracionog logora, mučenja, gladi i svih ostalih zala koje je spreman da uradi čovjek čovjeku. U tom trenutku sam postao svjesniji užasa koji se dešava u svijetu. Osjetio sam ga na koži, u kostima, u grudima i nije mi bilo dobro. Nije mi još uvijek dobro samo kad pomislim koliko nevine djece i ljudi svakog dana biva ubijeno od strane čovjeka. Ova serija je podsjećanje na najsvjetlije primjere čovječanstva, na Čovjeka, onog jednog, sa velikim Č, koji je spreman da se svim užasima suprotstavi, da se žrtvuje za opšte dobro i da osvijetli mrak u kojem živimo, ostavljajući nam šansu da se na to svjetlo ogrijemo, ohrabrimo i ponesemo dalje, u borbu protiv mraka. Jer “ako ne budemo bolji, bićemo gori”, zaključuje Obradović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније