Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

11. 03. 2017. 11:22 >> 11:01
24

OBRADOVIĆ ZA PORTAL

Uloga Miloša bila je izazov

Crnogorski glumac Milivoje Mišo Obradović smatra da kada nešto želimo u životu, ne treba da čekamo da nam neko pruži šansu, već da je damo sami sebi. Prema njegovim riječima treba ići u susret onome što čovjek želi, što osjeća da je jako u njemu.

Mišo u seriji Božićni ustanak, koja se emituje nedjeljom u 20 sati na TVCG glumi Miloša, intelektualca opijenog idejom jugoslovenstva. Obradović kaže da je ova uloga za njega bila izazovna i da će nam Miloš u narednim epizodama pokazati svoj pravi karakter.

Kaže da su mu dobar dramski potencijal uloge i cijele serije bili veliki motiv za ovaj projekat.

Lik Miloša koji glumite u Božićnom ustanku u prvim epizodama se pokazuje kao negativan. Šta nam možete reći o njemu i koliko je bilo teško ili lako iznijeti tu ulogu?

Gledano iz zelenaškog ugla jeste, ali iz bjelaškog nije... Miloš je mlad, obrazovan čovjek, intelektualac koji je opijen idejom jugoslovenstva, a u to doba to je bila progresivna i moderna misao. Za nju se zalaže politički. Želi promjene mirnim, a ne nasilnim putem, što ste i vidjeli u epizodi kada ne želi da uzme oružje i da puca. Ne mogu previše da otkrivam, ali taj lik ce imati još par jakih situacija. U svakom slučaju, slojevit i izazovan zadatak.

Sigurno ste, pripremajući se za ulogu, radili na sličnostima i razlikama između Vašeg ja i lika. Da li vam je lakše kada ste jako slični ili kad je lik potpuno drugačiji od Vas?

Koliko god da smo slični ili različiti, najvaznije je da je dobro napisan. Onda uz pomoć vještine i mašte možete dosta toga.

Serija Božićni ustanak izazvala je burne reakcije javnosti, budući da je riječ o još osjetljivoj temi o kojoj se malo govorilo do sada. Kakvo je Vaše mišljenje o onima koji kritikuju seriju?

Ne postojim na društvenim mrežama, tako da nisam ispratio sve te reakcije... Nemam problem sa nečijim mišljenjem.

Ova serija je jedan od većih igranih projekata u Crnoj Gori, kakav je bio osjećaj biti dio svega toga?

Nije mi bitno koliko je projekat veliki ili mali, ako u njemu postoji nešto što me motiviše. U ovoj situaciji, imao sam jak motiv. Dobar dramski potencijal uloge i cijele serije.

Da li mislite da će „Božićni ustanak“ postati omiljena serija i u regionu, s obzirom na to da je do sada u Crnoj Gori zabilježena ogromna gledanost?

Ne znam da li ce biti omiljena, ali sigurno ce privući pažnju gledalaca i ljudi iz naše profesije.

Igrate u velikom broju predstava, filmova, serija, da li mislite da u Crnoj Gori treba da bude više posla za mlade glumce i da li vam se pruža dovoljno pažnje?

Različite su kategorije mladih glumaca. Oni koju su na početku žele što više da rade i da budu prisutni. I njima budu odškrinuta vrata. Neki kroz ta vrata brzo i prođu, a neki ostanu iza. A nama, koji polako ostavljamo iza sebe tu ranu glumačku mladost, nama je bitnije šta radimo i sa kim to nešto radimo. Jer sve i da dobijete vrhunsku ulogu, ako nemate s kim da je napravite, sve je uzalud. Ali isto tako mislim da ne treba čekati da vam neko da šansu, treba je samom sebi dati. Treba ići u susret onome što čovjek želi, što osjeća da je jako u njemu.

Da niste glumac čime biste se bavili?

Nekom umjetnošću u svakom slučaju.

Šta najviše cijenite kod ljudi?

Emocionalnu inteligenciju.

 

Maša Mališić Ljumović

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније