Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

RTCG Portal [ I. P. ]

08. 01. 2022. 09:38 >> 10:21
2

OBRADOVIĆ

Pogubno da Crna Gora nema resor kulture

U proteklih godinu nije se promijenila situacija po pitanju kulture u Crnoj Gori, a za taj period smo otišli i malo unazad, smatra crnogorski glumac Mišo Obradović.


On je u Jutarnjem programu TVCG kazao da kultura u Crnoj Gori nije opterećena samo situacijom sa korona virusom, već i činjenicom da naša zemlja nema resor kulture.

"Imamo problem s koronom koji imamo, ali inače i situaciju u kojoj kultura nema svoj resor. To je jako pogubna činjenica. Sve što smo radili je velika kultura koju treba izvaditi iz fioka, fundusa, očistiti je i vidjeti svijetle primjere. Ako ne njegujemo kulturu, uvenućemo. A ozbiljno smo uvenuli", rekao je Obradović.

Smatra da je politika uzela mnogo maha, te da je sve na nivou rijalitija.

"Umjetnici i kulturni stvaraoci su u trećem planu. Nije nama potrebna promocija, nego je važno i lijepo zbog djece koja nas gledaju, da se ugledaju na glumce, na reditelje, da žele da budu slikari, muzičari, a ne sa 14 godina da žele da idu u partije i da budu direktori", istakao je Obradović.

Govoreći o planovima, rekao je da bi za desetak dana trebalo da snima film sa Senadom Šahmanovićem u Crnoj Gori.

"Drago mi je da se konačno nešto snima. Kasnije će biti neke serije u koje su me pozvali neki producenti i reditelji iz Beograda. Biće vjerovatno druga i treća sezona Složne braće", rekao je Obradović, između ostalog.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније