Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

Б.Б.

01. 11. 2022. 12:02 >> 12:01

U PETAK U KIC-U

Koncert ansambla flauta iz Trsta

Ansambl flauta iz Trsta "Trieste Flute Ensemble" prirediće premijerni koncert u Podgorici u petak, 4. novembra u Modernoj galeriji Podgorice, sa početkom u 18 sati.

Koncert će se realizovati u okviru muzičkog ciklusa "Kamerna muzika" u organizaciji KIC "Budo Tomović".

Kako navode u saopštenju, ansambl flauta iz Trsta čine flautisti-profesori Alesandro Vigolo, Etore Mičelazi, Baja Rinčinova, Irina Perosa i Zorana Belušević, a pridružiće im se profesorka Žana Lekić i mladi flautisti iz Crne Gore.

Od 2005. godine ansambl aktivno djeluje i jedan je od prvih profesionalnih ansambala flaute u Evropi. Cilj ansambla je da promoviše obrazovanje i repertoar za flautu. Ansambl, kao i udruženje flautista u okviru kojeg djeluje, vodi renomirani flautista, kompozitor i profesor iz Trsta maestro Đorđo Blasko.

Na programu cjelovečernjeg koncerta su djela autora iz raznih djelova svijeta: "Flautski kvartet" Aleksandra Čerepnina, "Pass the Parcel" Stiva Loksa, "Serenada" iz svite "Španija" Isaka Albeniza, "Lunina magična flauta" Blaža Pucihara, i "Mongolska svita" Đorđa Blaska.

Gostovanje ansambla flauta iz Trsta podržale su strukovne organizacije iz Trsta: Tršćanski festival flaute, Koncert-konferencija "SENZAconFINE" i Udruženje flautista u Trstu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније