Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

TVCG/M.L.B.

18. 05. 2024. 20:13 >> 20:18
Čitaj mi:

Filmski festival

U Kanu dvije crnogorske produkcije

77. Filmski festival u Kanu i ove godine okuplja filmske zvijezde, priznate filmske autore i profesionalce iz svih krajeva svijeta. U okviru dijela ove prestižne manifestacije, Market, prikazuju se dvije crnogorske produkcije - "Roda", reditelja Isje Ćosje i "Planeta 7693" reditelja Gojka Berkuljana.

Market na Kanskom filmskom festivalu, jedan je od najvažnijih godišnjih događaja u filmskoj industriji, ako ne i najvažniji.

U okviru ovog programa, zatvorenu projekciju ima i film “Planeta 7693”, reditelja Gojka Berkuljena.

“Za nas je ovo prilika da na jednom od najvažnijih svjetskih festivala prikažemo film u industrijskom dijelu. Kao što znaš, nismo mi u nekoj festivalskoj selekciji, već jednostavno u dijelu Marketa, gdje je zatvorena projekcija prilika da film prikažete ljudima iz industrije, programerima, selektorima sa različitih festivala, agentima prodaje, distributerima koji mogu potencijalno biti zainteresovani za dalji plasman filma. Čekamo da vidimo kako će biti reakcije. Ono što je važno jeste da smo u pripremi ovog događaja dobili lijepe reakcije od nekoliko programera ili selektora sa nekih evropskih festivala kao i manjeg broja agenata prodaje i distributera jer kan je jedan od najprestižnijih festivala, veliki je broj događaja”, kazao je Marko Jaćimović, producent filma "Planeta 7693".

Planeta 7693 je dječji film, takvih filmova pogotovo u našoj regionalnoj kinematografiji ima malo, ali s druge strane i u evropskoj kinematografiji.

“Mi se nadamo da će ga to učiniti specifičnim, mi volimo da ga posmatramo kao porodični film, ne samo dječji, nekako od svih koji večeras gledaju filmove koji su pokazali zainteresovanost, čini mi se da je upravo to bio okidač, da je to jedna topla porodična priča, nešto što bi moglo da bude osvježenje mi se nadamo, makar na regionalnoj sceni, a evo vidjećemo ukoliko je mjeri i na evropskoj i svakako da bismo bili zadovoljni ukoliko bi u tom kontekstu film na kraju i imao publiku”, kazao je Jaćimović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније