Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

M.L.B.

03. 09. 2024. 19:06 >> 19:06

Više od 2.000 predmeta

Na aukciji stotine rekvizita iz serije "Igra prijestola"

Nakon što su odgledali osam sezona epske TV sage "Igra prijestola", fanovi sada mogu da uđu u takmičenje na nivou bitke za Gvozdeni tron: aukciju cijenjenih suvenira iz HBO serije.

Obožavaoci sada mogu da licitiraju za mnoštvo kostima, rekvizita, scenografija i suvenira iz serije koja je završena 2019.

Više od 2.000 predmeta uključujući i istopljenu verziju Gvozdenog prijestola biće na aukciji u oktobru.

Početne ponude se kreću od 500 do 20.000 dolara za predmete kao što su kompletno odijelo oklopa i mač Džejmija Lanistera do rekvizita poput zuba koji se koriste za Bijele šetače.

Drugi značajni predmeti uključuju ogrtače, kapute i kožne komplete Deeneris Targarjen koje je nosila glumica Emilija Klark, ozloglašeni mač Duga kandža Džona Snoua kojim je rukuvao Kit Harington.

Očekuje se da će čak i predmeti koji se nisu pojavljivali mnogo na ekranu, poput zvona kojim je koristila Sersei Lanister tokom šetnje srama ili krvave odjeće sa zloglasnog Crvenog vjenčanja, privući pažnju obožavalaca tokom licitiranja.

Džej Rou, potpredsjednik HBO, rekao je da govori o snazi koju je serija imala, i da će fanovi moći da dobiju "dio istorije".

"Igra prijestola je bila veliki trenutak u našoj kulturi. Trenutak duha vremena na vrhunskoj televiziji. Nešto sa čime smo svi odrasli. To je uticalo na sve naše živote. To je uticalo na kulturu, a Igra prijestola je značila nešto za svaku osobu" rekao je on.

Iako je serija počela 2011. godine i nekoliko predmeta na aukciji datira još od tada, oni nisu skupljali prašinu, rekao je Rou.

HBO je pažljivo čuvao hiljade rekvizita, kostima i scenografija, za potencijalne nastavke serije.

S obzirom da je Kuća zmaja nedavno završila drugu sezonu i da su neki projekti u fazi razvoja Rou je rekao da studio sada zna čega će morati da se drže i od čega mogu da se rastanu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније