Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M.

19. 10. 2024. 13:32 >> 13:45
Čitaj mi:

policija

Krivična prijava zbog krađe od 28.000 eura u Nikšiću

Policija u Nikšiću je preduzimajući planske aktivnosti usmjerene na rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, u toku oktobra rasvijetlili šest krivičnih djela i procesuirali dvije osobe, saopšteno je iz Uprave policije.

“Postupajući po prijavi oštećene da joj je iz porodične kuće u selu Macvare, opština Nikšić, otuđen novac u iznosu od oko 28.000 eura, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su preduzeli mjere i radnje te identifikovali kao izvršioca M.M.(52) iz Nikšića. On je kako se sumnja, koristeći nepažnju oštećene, ušao u porodičnu kuću u njenom vlasništvu, gdje je tom prilikom iz spavaće sobe ukrao novac”, kazali su iz policije.

Postupajući po naredbi suda, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.M, na lokacijama Macavare i Kličevo i pronašli i oduzeli novac u iznosu od 3.420 eura za koji se sumnja da potiče iz navedenog događaja, kao i puška sa brzim nišanom sa šest komada municije u okviru, 56 komada municije raznog kalibra i zatvarač puške, za koje nije posjedovao potrebnu dokumentaciju.

“Sa događajem je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću po čijem je nalogu protiv M.M. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa”, istakli su iz policije.

U nastavku aktivnosti na rasvjetljavanju više krivičnih djela krađa, počinjenih u proteklom periodu na teritoriji opštine Nikšić, policijski službenici su lišili slobode maloljetno lice iz Nikšića i protiv istog Osnovnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio pet krivičnih djela teška krađa.

“On je, kako se sumnja, u prethodnom periodu, u večernjim časovima, upotrebom podesnog sredstva izvršio provale u kioske, kojom prilikom je iz istih otuđio novac, mobilne telefone, veću količinu duvanskih proizvoda, zatim provalu u ugostiteljski objekat iz kojeg je otuđio novac, tablet i mobilne telefone kao i provalu u privatni stambeni objekat iz kojeg je otuđio više predmeta i stvari, koje je kasnije prodao za novac nepoznatim licima”, zaključuju u Upravi policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније