Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.M.

19. 10. 2024. 19:07 >> 19:07

BOŠNJAČKA STRANKA

Preispitati odluku o puštanju maloljetnika osumnjičenog za ubistvo da se brani sa slobode

Opštinski odbor (OO) Bošnjačke stranke (BS) Bar saopštio je danas da poziva Viši sud u Podgorici i predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore da se preispita odluka o puštanju maloljetnog A.K. (17) da se brani sa slobode.

A.K. je osumnjičen da je 7. oktobra, u dvorištu barske Gimnazije "Niko Rolović", nožem pokušao da ubije godinu starijeg učenika te škole Darisa Mujića. Viši sud je donio odluku da se osumnjičeni za napad brani sa slobode.

"Posljednji u nizu slučajeva vršnjačkog nasilja u Baru, u kojem je ispred barske Gimnazije 'Niko Rolović' teško povrijeđen jedan učenik te škole koji je još uvijek u teškom zdravstvenom stanju, izaziva ozbiljnu uznemirenost i zabrinutost građanki i građana Bara, posebno roditelja i učenika. Učestalost slučajeva teškog vršnjačkog nasilja i sve teže posljedice tih slučajeva ukazuju da je vršnjačko nasilje ozbiljan izazov na koji, očigledno je, kao društvo nemamo efikasan odgovor i da nam treba novi pristup u borbi protiv ove pojave", ističe se u saopštenju BS Bar.

Iz te partije su dodali da je "puštanje na slobodu osobe koja je osumnjičena za ovaj pokušaj ubistva, izvršen u sred dana, u centru grada – ispred gimnazije, na očigled velikog broja djece, na veoma svirep način – ne ide u prilog prevenciji i smanjenju pojave vršnjačkog nasilja, naprotiv".

"S toga, podržavamo protest građana, nezadovoljstvo porodice ovakvom odlukom smatramo opravdanom, danas smo prisustvovali protestu građana i koristimo priliku da pozovemo Upravu policije da bez odlaganja poveća stepen bezbjednosti u školama i školskim dvorištima, jer škole moraju biti bezbjedno okruženje za djecu", kazali su iz BS Bar.

Porodica Darisa Mujića, organizovala je danas u Baru protest protiv nasilja, sa kojeg su zatražene hitne izmjene zakona za maloljetnike, kako bi se takvi napadi spriječili u budućnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније