Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.B. [ Portal RTCG ]

18. 10. 2024. 16:31 >> 16:33
1
Čitaj mi:

ODLUKA

Ustavni sud: Obustavlja se izručenje Do Kvona

Ustavni sud Crne Gore obustavio je proces izručenja južnokorejskog državljanina Do Kvona.

“Usvaja se zahtjev za obustavu izvršenja i obustavlja se izvršenje presude Vrhovnog suda Crne Gore, Kzz. br. 12/24, od 19. septembra 2024. godine i postupak odlučivanja o dozvoli izručenja podnosioca ustavne žalbe D. H. K., do donošenja konačne odluke Ustavnog suda”, objavljeno je na sajtu Ustavnog suda.

Ovo rješenje jednoglasno je donio Istavni sud u sastavu: predsjednica – sudija Snežana Armenko, i sudije – Dragana Đuranović, Desanka Lopičić, Faruk Resulbegović, Momirka Tešić i Budimir Šćepanović.

Ministar pravde Bojan Božović rekao je juče da će do kraja sedmice objelodaniti kojoj će državi biti izručen ‘kralj kriptovaluta’ Do Kvon.

Izručenje Do Kvona traži Južna Koreja, ali i Sjedinjene Američke Države.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније