Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.J.

18. 10. 2024. 13:42 >> 13:42
Čitaj mi:

potvrđena presuda višeg suda

Nišiću 14 godina zatvora zbog ubistva Ćorića

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovanu žalbu branioca optuženog Jasmina Nišića izjavljenu protiv presude Višeg suda u Podgorici, saopštili su iz Apelacionog suda. Kako objašnjavaju, na taj način je postala pravnosnažna odluka kojom je ovaj optuženi osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Kristijana Ćorića u Budvi u aprilu 2019. godine.

"Presudom Višeg suda u Podgorici utvrđeno je da je optuženi Nišić izvršio krivično djelo ubistvo na način što je po dolasku na mjesto događaja odmah napao oštećenog koji je sjedio na stolici, udarajući ga stolicom po glavi i tijelu, a zatim ga odvukao na parking i nastavio da ga udara pesnicama i nepoznatim sredstvom, nanoseći mu teške tjelesne povrede od kojih je kod oštećenog nastupila smrt", objašnjavaju iz Apelacionog suda. 

Kako su kazali, protiv ove presude žalbu je izjavio branilac optuženog, dok Više državno tužilaštvo u Podgorici nije izjavilo žalbu.

"U postupku odlučivanja o žalbi branioca optuženog, Apelacioni sud je ocijenio da je izreka prvostepene presude jasna i razumljiva i saglasna sa razlozima koje je dao prvostepeni sud, kao i da je prvostepeni sud dao jasne i potpune razlozi o svim bitnim činjenicama, koji su saglasni kako međusobno, tako i sa provedenim dokazima, koje je prvostepeni sud pravilno cijenio i doveo u vezu sa odbranom optuženog", navode u saopštenju. 

Kako Više državno tužilaštvo nije izjavilo žalbu protiv prvostepene presude, iz Apelacionog objašnjavaju da prvostepena presuda u dijelu odluke o kazni nije mogla biti izmijenjena na štetu optuženog, odnosno na način da se optuženom izrekne eventualno stroža kazna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније