Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.J.

17. 10. 2024. 13:51 >> 13:52
Čitaj mi:

podnijete krivične prijave

Osumnjičeni da su oštetili državni budžet za 83.000 eura

Protiv pravnog lica “Digital studio” doo Podgorica i ovlašćenog lica u tom pravnom licu M.Đ. (59) podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da su izvšili krivična djela utaja poreza i doprinosa, čime su po osnovu utajenog PDV-a, poreza na dobit pravnih lica, kao i poreza na lična primanja, ostvarili protivpravnu imovinsku korist od 83.000 eura na direktnu štetu budžeta Crne Gore, saopšteno je iz Uprave policije. Krivična prijava je podnijeta i protiv G.I. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje službene isprave.

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga u saradnji sa službenicima Poreske uprave Crne Gore, su nakon sprovedenih višemjesečnih aktivnosti, 16.10.2024. godine podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, protiv pravnog lica “Digital studio” doo Podgorica, i ovlašćenog lica u tom pravnom licu M.Đ. (59), zbog sumnje da su izvšili krivična djela utaja poreza i doprinosa, čime su po osnovu utajenog PDV-a, poreza na dobit pravnih lica, kao i poreza iz i na lična primanja, ostvarili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 83.000,00 eura, a na direktnu štetu budžeta Crne Gore", navode u saopštenju. 

Nadalje, kako navode u saopštenju, službenici Sektora za borbu protiv kriminala-Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga su u odvojenim aktivnostima 16.10.2024.godine podnijeli i krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, protiv fizičkog lica G.I. (52), geodetskog tehničara, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo - Falsifikovanje službene isprave.

"Na način što je u julu 2021. godine na katastarskoj parceli ucrtao objekat– benzinsku stanicu, iako objekat nije postojao na terenu, nakon čega je sporni objekat na osnovu falsifikovanog elaborata upisan u list nepokretnosti", dodaju u saopštenju. 

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala poručuju da nastavljaju sa aktivnostima na suzbijanju svih oblika kriminaliteta i procesuiranju svih lica koji "svojim privrednim poslovanjem nanose štetu finansijskom sistemu Crne Gore".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније