Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

B.Č.J.

25. 07. 2024. 15:14 >> 15:31
Čitaj mi:

tužilaštvo saopštilo

"Nelogičan zaključak Vijeća da je Zvicerova imovina legalno stečena"

Usvojen je novi zahtjev za zaštitu zakonitosti Vrhovnog državnog tužilaštva u predmetu protiv navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana Radoja Zvicera.

Kako navode iz VDT-a, odlučujući po zahtjevu za zaštitu zakonitosti Vrhovnog državnog tužilaštva, Vrhovni sud je utvrdio da je nejasan i nelogičan zaključak vijeća Višeg suda u Podgorici da ne postoji osnovana sumnja da je imovina, za koju je Specijalno državno tužilaštvo predložilo zabranu korišćenja i rapolaganja, pribavljena kriminalnom djelatnošću organizacije, čiji je organizator okrivljeni R. Z. 

"Usvajanjem zahtjeva za zaštitu zakonitosti Vrhovnog državnog tužilaštva utvrđeno je da je vijeće Višeg suda u korist okrivljenog R.Z. povrijedilo zakon, odlukom da u žalbenom postupku ukine privremenu mjeru obezbjeđenja i zabrane korišćenja i raspolaganja nekretninama za koje se osnovano sumnja da su stečene kriminalnom djelatnošću", navodi se u saopštenju.

Riječ je, kako kažu, o pet nekretnina u Podgorici ukupne površine 363 m2.

"Istražni sudije Višeg suda u Podgorici je, prvobitnim rješenjem, odredio privremenu mjeru obezbjeđenja zabrane korišćenja i raspolaganja u odnosu na 5 nepokretnosti u Podgorici, zbog postojanja osnovane sumnje da je riječ o imovini koja je stečena kriminalnom djelatnošću. Krivično vijeće Višeg suda je, međutim, u žalbenom postupku, koji je pokrenuo formalni vlasnik nekretnina, ukinuo privremenu mjeru koju je odredio istražni sudija", navodi se u saopštenju.

Vrhovni sud je utvrdio da je vijeće Višeg suda u Podgorici, odlučujući da ukine rješenje istražnog sudije o određivanju privremene mjere obezbjeđenja zabrane korišćenja i raspolaganja nepokretnosti, iznijelo potpuno nejasne i u znatnoj mjeri protivrječne razloge.

"Usvajanjem zahtjeva za zaštitu zakonitosti Vrhovnog državnog tužilaštva potvrđeno je da su odlukom vijeća Višeg suda u Podgorici počinjene bitne povrede odredaba krivičnog postupka, Zakonika o krivičnom postupku i Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније