Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M. / A.B.

24. 07. 2024. 09:12 >> 12:21
4
Čitaj mi:

EKIPE NA TERENU

Aktivan požar na brdu Gorica

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada Zdravko Blečić kazao je za Portal RTCG da je ponovo aktivan požar na brdu Gorica. Kako je istakao, sve raspoložive ekipe su na terenu i rade na gašenju požara.

Zamjenik gradonačelnice Glavnog grada Luka Rakčević saopštio je kasno sinoć da su osumnjičeni za izazivanje požara uhapšeni i predati tužilačkim organima.

Na brdu Gorica u Podgorici sinoć oko 21 sat izbio je veliki požar, nakon što je zapaljen vatromet u blizini borove šume na ovom brdu.

Požar se brzo razbuktio i zahvatio brojna četinarska stabla na "plućima grada". 

Iz CEDIS-a su za TVCG saopštili da struju imaju sva naselja koja su sinoć zbog ovog požara ostala bez struje.

Vatromet koji je, kako se sumnja, uzrokovao požar na brdu Gorica u Podgorici, ispaljen je na porodičnom slavlju, saznajemo nezvanično iz Uprave policije.

Rakčević je u objavi na Instagramu, kazao je da je prvi dio požara, koji je primijećen u 21 sat kod vršnog platoa Gorice, najvjerovatnije izazvan nesmotrenim paljenjem vatrometa. On je istakao da su osumnjičeni za izazivanje požara uhapšeni i predati tužilačkim organima. 

"Određena lica su tim povodom lišena slobode i predata tužilačkim organima. I taman kad smo uspjeli da odbranimo hrastovu šumu čiji zahvatanje bi imalo dalekosežne posljedice, izbio je i drugi požar, na nekih 300 metara udaljenosti od svih, tada aktivnih, žarišta, što, nažalost, ukazuje na novo podmetanje", rekao je Rakčević.

Naglasio je da će se istraga sprovesti u saradnji sa Upravom policije.

Rakčević je istakao da su, tokom gašenja požara, lakše povrijeđena dva vatrogasca.

"Naporom svih, a posebno Jasne Gajević i Zdravka Blečića, sa Gorice smo, u prethodnim mjesecima, uklonili i odnijeli više od 1.300 kubnih metara suvog opožarenog drveća. Da je to ostalo na brdu, kao što je godinama stajalo (od posljednjeg velikog požara), večerašnje aktivnosti bi bile neuporedivo teže, a plašim se da bismo požar gasili danima", rekao je Rakčević.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније