Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

P.R.

26. 06. 2024. 11:36 >> 11:52
Čitaj mi:

MINISTARSTVO FINANSIJA

"Perović nije pružila nijedan dokaz za izuzeće"

Postupajući u izvršenju presude Upravnog suda, Ministarstvo finansija je treći put odlučilo o istom zahtjevu 25. juna ove godine, na način da je odbijen zahtjev za izuzeće kao neosnovan jer direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović nije pružila nijedan dokaz koji upućuje na razloge za izuzeće, kao ni u odnosu prethodna dva ista zahtjeva, a s tim u vezi i da bi zabranio zloupotrebu prava upravnog postupka od Perović, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Iz resornog ministarstva navode da je Upravni sud iz formalno - pravnih razloga poništio drugostepeno rješenje Ministarstva finansija, kojim je odbijena žalba Perović, a koja je tražila izuzeće budžetskih inspektorki.

"Ne radi se o tome da je sud poništio rješenje zbog toga što je utvrđeno, a utvrđeno je kršenje više zakona i da je Jelena Perović nezakonito isplaćivala nadoknade i varijabile", navode u saopštenju.

Presudom Upravnog suda Crne Gore poništeno je drugostepeno rješenje Ministarstva finansija, kojim je odbijena žalba Jelene Perović, izjavljena na rješenje budžetske inspekcije iz razloga što, prema ocjeni suda, nije riješeno o zahtjevu za izuzeće budžetskih inspektorki.

"Dakle, nije poništeno to što je budžetska inspekcija utvrdila kršenje zakona, odnosno nezakonito raspolaganje novcem poreskih obveznika za račun Jelene Perović i drugih u ASK-u", dodaju u saopštenju.

Naglašavaju da su u toku postupka inspekcijskog nadzora za sedam dana podnijeta tri ista zahtjeva za izuzeće budžetskih inspektorki, po kojima su ranije donijeta dva rješenja, dok je treći istaknut kroz primjedbe na zapisnik, nakon okončanog postupka inspekcijskog nadzora.

"U prevodu - o nečemu o čemu je već odlučivano dva puta, isto se tražilo i treći put, čime se pokušao odugovlačiti postupak inspekcijskog nadzora", navode u saopštenju.

Upravni sud je stava da Zakon o upravnom postupku ne predviđa odbijanje zahtjeva za izuzeće ako je o njemu već odlučivano ili ako zahtjev nije obrazložen, već je drugostepeni organ bio u obavezi da reaguje primjenom odredbe člana 15 ZUP-a, zabrana zloupotrebe prava.

"Postupajući u izvršenju presude Upravnog suda, Ministarstvo finansija je treći put odlučilo o istom zahtjevu 25. juna ove godine, na način da je odbijen zahtjev za izuzeće kao neosnovan jer Jelena Perović nije pružila nijedan dokaz koji upućuje na razloge za izuzeće, kao ni u odnosu prethodna dva ista zahtjeva, a s tim u vezi i da bi zabranio zloupotrebu prava upravnog postupka od Jelene Perović", istakli su u saopštenju.

Takođe, u izvršenju presude Upravnog suda, Ministarstvo finansija će u ponovnom postupku, ponovo odlučivati po žalbi u zakonskom roku, a odluka će biti objavljena na sajtu Ministarstva finansija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније