Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

24. 03. 2024. 09:31 >> 09:39
Čitaj mi:

FUDBALSKI REPREZENTATIVAC

Stefan Savić: Ambicije i snovi su odlazak sa Crnom Gorom na veliko takmičenje

Fudbalski reprezentativac Stefan Savić, jedan od simbola crnogorskog fudbala, nekada veliki talenat, a sada stub tima i lider državnog tima, govorio je za "Vijesti" o emocijima, željama i ambicijama kada je reprezentativni dres u pitanju.

Iskren je Savić i svjestan da je sve manje vremena da ostvari san i plasira se sa Crnom Gorom na veliko takmičenje, ali su ambicije i emocije, kako kaže, sve jače.

- Ne bih rekao da su iste, nego čak i veće, a uvijek su bile velike, najveće moguće - kaže Savić i objašnjava:

- Znam da se moje vrijeme u reprezentaciji bliži kraju. Imam 33 godine, svjestan sam da nemam još mnogo vremena i šansi da se nađem na velikom takmičenju. Samim tim se emocije i želje povećavaju, ako je to uopšte i moguće.

A ambicije se ponovo miješaju sa snovima - odlazak sa Crnom Gorom na veliko takmičenje.

- Bili smo nekoliko puta blizu, a ipak tako daleko, ali pokušaću, ovo malo šansi što je ostalo, da iskoristim, zajedno sa saigračima, i ispunim snove.

Ta velika očekivanja, ti veliki snovi godinama su se nagomilavali, a možda i pretvarali u teret, koji crnogorski tim nije mogao da iznese. Čini se da je u momentima kada je Crna Gora bila nova fudbalska nacija, kada je tražila svoje mjesto na najvećoj sceni, a imala vjerovatno i bolji tim, a kada se i nisu očekivala čuda, bilo i lakše i bolje...

- Možda jeste tako, ali sportisti smo i loše je reći - ne možemo, ili nije realno. Mi smo svjesni da je teško, možda ponekad i izgubimo dodir sa stvarnošću da su druge selekcije kvalitetnije, da imaju širi izbor igrača, više fudbalera jačim ligama... Ali, naš ponos, kao nacije, nam ne dozvoljava da razmišljamo drugačije.

I zato će snovi o Crnoj Gori na najvećoj sceni uvijek i postojati, dok se ne ispune. A taj dan će doći, uvjeren je Savić.

- Dok god postoji nada, mi ćemo vjerovati. Ako ne naša generacija, neka druga će uspjeti i odvesti Crnu Goru na veliko takmičenje.

Novi selektor je pred utakmice u Antaliji poručio da će pokušati da odgonetne što je to malo nedostajalo crnogorskom timu da dođe do cilja. Može da računa i na pomoć najiskusnijih u pripremama za takmičarski ciklus, od septembra u Ligi nacija i za duele sa Turskom, Velsom i Islandom.

“Stevan, ja i ostali iskusniji momci daćemo sve od sebe da pomognemo novom selektoru, kao što smo radili i sa prethodnicima. Svi mi želimo isto, ali nije sve do nas igrača i selektora, već i do rivala, do sastava grupe. Recimo, u Ligi nacija imamo izazovnu grupu, u kojoj imamo šansu, ali igramo protiv jednog učesnika Evropskog prvenstva, Turske, dva potencijalna - Islanda i Velsa. Biće teško, ali borićemo se”.

Savić nije samo simbol crnogorskog fudbala, već i velikog kluba - devet godina nosi dres Atletika, živi borbeni duh “kolćonerosa”, koji ginu za pobjede i trofeje... Tako je i ove sezone. Atletiko je u žestokoj borbi za plasman u Ligu šampiona kroz prvenstvo, a u elitnom takmičenju je u četvrtfinalu, gdje ga čeka dvomeč sa Borusijom Dortmund.

“U Atletiku je uvijek tenzija, uvijek se do posljednjeg meča borimo za nešto. Sada nam je ugrožen status u Ligi šampiona za narednu sezonu, želimo da budemo među prve četiri ekipe, što je cilj. Što se tiče aktuelnog izdanja Lige šampiona, kada si u četvrfinalu - sve opcije su otvorene do kraja, pokušaćemo da odemo još dalje”.

Savić je u dresu reprezentacije Crne Gore odigrao 72 meča, 14 manje od rekordera Fatosa Bećiraja, dvije manje od Stevana Jovetića. Debitovao je 11. avgusta 2010. u pobjedi nad Sjevernom Irskom. Postigao je devet golova za reprezentaciju i četvrti je najbolji strijelac, iza Jovetića, Mirka Vučinića, Bećiraja i Stefana Mugoše....

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније