Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ Beta ]

26. 04. 2024. 20:07 >> 20:11
Čitaj mi:

SVEČANOST

Olimpijski plamen predat u Atini organizatorima Igara u Parizu

Plamen Olimpijskih igara koje će ljetos biti u Parizu, zvanično je danas francuskim organizatorima Igara uručen na stadionu u Atini gdje su održane prve moderne Igre 1896. godine.

Grčki vaterpolista Janis Funtulis, posljednji u nizu nosilaca baklji kroz Grčku, zapalio je plamen na stadionu Panatenaikos, a potom je plamen uručen šefu OI u Parizu Toniju Estanguetu.

Plamen će u subotu otputovati u Francusku jedrenjakom iz 19. veka preko Sredozemnog mora, da bi 12 dana kasnije stigao do Marseja.

Plamen je zapaljen 16. aprila u Olimpiji, gdje su se drevne Igre održavale od oko 776. godeine prije nove ere do 393. godine nove ere.

Olimpijski plamen će biti smješten preko noći u Ambasadi Francuske, da bi u subotu iz atinske luke Pirej biti prenijet brodom do Marseja.

Plamen bi trebalo da u Marsej stigne 8. maja, a potom će putovati kroz Francusku do Pariza gdje će biti ceremonija otvaranja Igara.

Olimpijske igre će trajati od 26. jula do 11. avgusta, a slijede Paraolimpijske.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније