Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

D.B.

07. 05. 2024. 13:02 >> 13:51
Čitaj mi:

baraž za svjetsko prvenstvo

Mirko Radović: Mi smo favoriti na papiru

Crna Gora ima ulogu favorita u baražu protiv Italije, ali istu je potrebno opravdati u Konversanu i Podgorici.

Kapitena Mirko Radović uoči mečeva protiv Italije u kojima je ulog plasman na Svjetsko prvenstvo koje se održava u januaru naredne godine.

"Cilj je da nastavimo kontinuitet učešća na velikim takmičenjima. Što se tiče Italije, mi smo favoriti na papiru ,ali to se mora dokazati na terenu. Sa velikim respektom ulazimo sa njima u meč, spremamo se za njih najbolje moguće. Imamo dosta video materijala koji ćemo pogledati za ovo kratko vrijeme. Isto tako, znamo ko smo mi i gdje stojimo, borićemo se da damo sve od sebe i da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo", izjavio je Mirko Radović.

"Azuri" nemaju šta da izgube ...

"Koliko postoji pristisak tolika je i čast da se igra za reprezentaciju, tako da je to neki pozitivan pritisak. Njima je svakako olakšica što nemaju taj pritisak da ostvare neki rezultat , mi ćemo se dobro spremiti, da izađemo na teren i da napravimo to što je do nas. Veliki respekt prema njima ali isto znamo kakva smo mi ekipa", dodao je kapiten "lavova".

Revanš je u Podgorici u nedjelju u SC "Morača", a nema sumnje da će to biti pravi spektakl pred svojim navijačima.

"Sugurno nas očekuje spektakl u "Morači", očekujem da će navijači doći u što većem broju i da ćemo uživati kao svaki put pred svojom publikom. Željni smo toga, isto tako olakšavajuća okolnost što je druga utakmica kod kuće. To smo zaslužili i zbog toga povlašćeni",  zaključio je Radović.

"Lavovi" bi danas trebalo da se kompletiraju, a sjutra preko Tirane za Konversano.

Utakmica se igra u četvrtak od 20h uz prenos na RTCG2.

Crna Gora će u baražu protiv Italije pokušati da drugi put uzastopno, a ukupno treći put, izbori plasman na šampionat svijeta, nakon učešća na prvenstvima 2013. i 2023.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније