Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Л.К.

08. 03. 2023. 13:44 >> 14:34

PRED SJUTRAŠNjI MEČ

Šola: Moramo im se suprotstaviti taktički

Trener rukometne reprezentacije Crne Gore, Vlado Šola dao je analizu pred meč sa Slovenijom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Šola kaže da je dva dana premalo za kvalitetno upoznavanje, ali da je vrlo zadovoljan iz više razloga.

"Oduševila me energija igrača koju pokazuju na treninzima i motivacija sa kojom su došli da bi igrali ovu utakmicu protiv Slovenije", rekao je Šola.

Trener crnogorskih "lavova" očekuje da će atmosfera u dvorani biti odlična.

Šola smatra da će igra vjerovatno biti vrlo tvrda i da se moraju taktički suprostaviti Slovencima.

"A meč ko meč, sama igra će biti vjerovatno vrlo tvrda, zato što su Slovenci jedna zaista ozbiljna reprezentacija i mi se moramo suprotstaviti njima taktički, onako kako smo to pripremali ovih zadnjih 15 dana putem videa i putem naših razgovora. Ako to uspijemo sprovesti, imaćemo jedan kvalitetan odgovor na njihovu igru", rekao je Šola.

Na pitanje kako će naći balans između velike želje i euforije, koja je evidentna na svakom koraku i kako će ostati na zemlji, jer igraju protiv zaista ozbiljnog rivala, Šola kaže da će naglasiti igračima da kontrolišu emocije i da budu prisutni svake sekunde.

"Dakle ono što ću ja svakako naglasiti svojim igračima je da u svakom trenutku kontrolišu emocije, jer zbog atmosfere koja će se stvoriti u dvorani, bojim se da nas ne ponesu emocije do te mjere da se ne možemo iskontrolisati. Ključ u svakoj igri a posebno onima koje su važne je kontrola emocija i zadržati prisutnost i odgovornost svake sekunde", smatra Šola.

Trener naših rukometaša kaže da je uvijek lijepo igrati pred svojom publikom.

"Kada sam bio igrač uživao sam u tome a kada sam trener i dalje uživam, ali je tada teško komunicirati sa ekipom i zbog toga smo radili na treningu da nam srednji vanjski vodi igru jer će biti teška komunikacija između mene i njega dok ne dođe na klupu da podijelimo zadatke" zaključio je novi selektor.

Na promjene u ekipi Slovenije Šola kaže da kada oni zamjeni nekog srednjeg beka ne možeš da znaš da li si u prednosti ili gubitku.

"Pripremaš se za jednog, a dođe drugi koji je vjerovatno istog kvaliteta i onda sve ispočetka moraš pripremati. Dobra stvar je što Slovenci igraju po istom principu, pa ćemo se na taktički dio adaptirati. Sad je pitanje koliko ćemo se adaptirati na taj individualni nivo i te morfološke osobine", rekao je Šola.

Meč se Slovenijom, Crna Gora igra sjutra u Morači s početkom u 18. časova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније