Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

L.V.

10. 01. 2024. 11:34 >> 11:34
Čitaj mi:

KAPITEN KAPITENSKI

Radović: Prvo da damo sve od sebe da reprezentujemo Crnu Goru na pravi način

Mirko Radović, kapiten naše rukometne reprezentacije izlazi iz povrede, ali spremno dočekuje prvenstvo.

"Oporavio sam se, bilo je istegnuće lista ali u suštini biću spreman za prvenstvo. Radio sam da se oporavim najbrže što mogu i spreman ću dočekati prvenstvo", kazao je on.

Kapiten Lovćena i reprezentacije je kazao da je zadovoljan pripremnim periodom, i osvrnuo se na utakmice sa Hrvatskom i Slovenijom.

"Radili smo odlično cijele pripreme okupili smo se još 20. decembra, to se sad čini cijelu vječnost da smo radili zajedno, a mi to ne primjećujemo. Imali smo par kontrolnih utakmica. Na turniru u Hrvatskoj smo odigrali dvije odlične utakmice, što se možda i ne bi reklo poslije rezultata, kad se vidi na kraju, ali ko je gledao utakmicu, mogli smo da izvučemo dosta pozitivnih stvari. Momci su odlično reagovali na neke taktičke zamisli, na neke prepreke koje su nam se stvorile u toku utakmice. Reagovali smo, prilagođavali smo se brzo, što me raduje. Dobro smo se spremili. Sad ćemo vidjeti sve kako pođemo na prvenstvo. Sve ćemo dati da se to pokaže".

Mađarska je prva utakmica, i sve misli su okrenute ka njoj. Radović prepušta njima ulogu favorita, ali kaže da će na kraju "teren da priča".

"Skenirali smo sve tri protivnika u grupi. A što se Mađara tiče, za njih se najviše spremamo, jer nam je to prva utakmica. Svaka utakmica je najvažnija, a mi ćemo korak po korak. Mađari dolaze prvi. Imamo dosta informacija o njima. To je jedna reprezentacija koja ima širok roster. Imaju vrhunske igrače. Sad pitanje je kakav ćemo dan imati mi, kakav će dan imati oni. Mislim da će oni imati neku ulogu blagog favorita, ali to ne bi trebalo da znači ništa na terenu, jer jedno je stanje na papiru, a drugo je stanje na terenu".

Kapiten je kazao da će sa obije strane biti nadmudrivanja, ali i velike borbe. U motiv i način na koji naši momci reprezentuju Crnu Goru, ne sumnja.

"Mi ćemo da izađemo, da damo sve od sebe. Prvo da damo sve od sebe da reprezentujemo Crnu Goru na pravi način, kao što smo to radili bezbroj puta do sad. A s druge strane da probamo da ispoštujemo sve što se dogovorimo. Teren će biti najveći mjerilo. Imamo mi neke stvari koje krijemo, najvjerovatnije oni kriju nešto. Biće i taktičkog nadmudrivanja ali biće i borba svih 60 minuta na terenu. Mi ćemo dati sve od sebe da mi na kraju izađemo kao pobjednici."

Nakon Mađarske još dva teška duela sa Islandom, koji je po mnogima prvi favorit u grupi i Srbijom koja dolazi sa velikim ambicijama. Radović zato apostrofira da mora da se ide "utakmicu po utakmicu".

"Moramo da ostanemo na zemlji. Što god da se desi u prvoj utakmici pobjeda, nerješeno ili poraz da se što prije resetujemo nakon prve utakmice i da se okrenemo na sljedeću i tako da pristupamo svakom narednom izazovu.. Biće teško ponoviti taj rezultat, a isto tako i tada smo mislili da je teško, da je neizvodljivo, pa smo onda izašli na teren i napravili nešto magično. Tako da mi se duboko u sebi nadamo, ali ostavit ćemo opet da teren priča i puštio bi možda selektora da priča o tim nekim targetima i dokle mi želimo da doguramo. Mi igrači svi ćemo dati sve od sebe da ispunimo najbolje što možemo njegove taktičke zamisli i što ja mislim da neće zostati da ćemo se boriti od prvog do zadnjeg minuta. To je nešto što nas krasi i što će nas ubijeđen sam krasiti na ovom prvenstvu".

Na kraju je govorio i povratku Vuka Borozana u reprezentaciju.

"Pa jeste, ja sam sređivao u zadnjih šest mjeseci, skoro svaki dan. Tako da, to je jedan igrač svjetske klase. Na treninzima i na utakmicama u ovom periodu do sada je dao sve od sebe i mislim da će biti jedan veliki plus za našu reprezentaciju. Odlično radi, odlično se uklopio, ekipa ga je prihvatila i on je prihvatio nas i za sad su impresije pozitivne", kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније