Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

07. 05. 2024. 20:58 >> 20:58
Čitaj mi:

SLOVENAČKI STRUČNJAK ZADOVOLJAN

Žakelj: Moglo je da ode na drugu stranu, ali smo zaslužili pobjedu

Poslije šest uzastopnih poraza, košarkaši Budućnost Volija su konačno riješili rebus zvani Partizan.

U vatrenoj atmosferi u "Morači", koju su pokvarili parola "varvara" i kratkotrajni incidenti nakon isključenja Frenka Kaminskog, Podgoričani su slavili 74:73 i izborili majstoricu polufinala AdmiralBet ABA lige.

"Velika pobjeda za nas. Kako god da se završi utakmica u petak, uradili smo ono što smo htjeli pred našom publikom i savladali Partizan. Odigrali smo na nivou na kojem možemo i koji želim. Bilo je, naravno, i nedostataka, ali sam zadovoljan pristupom i karakterom. U nekim situacijama smo pravili korak naprijed kada smo bili u krizi, a sada nas čeka treća utakmica, najvažnija u sezoni. Sigurno ćemo dati sve od sebe da ponovimo ovakvo izdanje", rekao je Andrej Žakelj.

Zanimljiva situacija dogodila se na startu 2. četvrtine - Andrija Slavković je pri rezultatu 20:23 promašio trojku, na drugoj strani sa gotovo iste pozicije pogodio Kevin Panter, a slovenački stručnjak već poslije 29 sekundi uzeo tajm-aut.

"Osjetio sam da je vrijeme za tajm-aut, imao sam ih dva. Mi smo promašili otvoreni šut, oni ga dali, ali nije to bila velika filozofija. Htio sam da se smirimo i da pokušamo faulom neke napade da zaustavimo. Samo je bilo pitanje fokusa i smirenosti".

Budućnost je odbranom nadoknadila muke u šutu.

"Ni jedna ni druga ekipa nisu imale šuterski dan, bile su dobre odbrane na obje strane. Zadovoljan sam pristupom i energijom, a i neke taktičke stvari smo dobro izveli. Generalno, uvijek odbrana pobjeđuje".

Na 15 sekundi do kraja, pri vođstvu 74:73, Žakelj je uzeo tajm-aut. Lopta je dopšla u ruke Kenana Kamenjaša, koji sigurno nije trebalo da je primi, ali se tako otvorila odbrana rivala. Reprezentativac BiH je promašio oba bacanja, ali se iskupio dobrom odbranom, jer je natjerao Aleksu Avramovića na veoma težak šut za pobjedu uz zvuk sirene.

"Poslije tajm-auta plan je bio drugačiji, ali ne desi se uvijek ono što želiš. To je čar sporta, moglo je da se okrene na drugu stranu, ali mislim da smo zasluženo pobijedili".

Da li ste na ova dva meča vidjeli neke slabe tačke u igri Partizana, koje biste mogli da iskoristite u majstorici?

"Nema puno stvari u kojima možemo da iznenadimo jedni druge. Znamo sve jedni o drugima, ovakve utakmice odlučuju nijanse, taktički detalji, forma, energija i što manje grešaka", zaključio je Žakelj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније