Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

10. 04. 2024. 17:55 >> 17:55
Čitaj mi:

"NEMA MINULOG RADA"

Savić: Kažu "Ćolov ratnik", ali on mi ne bi ništa poklonio što nisam zaslužio

Crnogorski fudbaler Stefan Savić večeras sa svojim Atletikom igra prvi duel četvrtfinala sa Borusijom iz Dortmunda.

U razgovoru za Fudbalski savez Crne Gore, komandant odbrane "jorgandžija" i naše reprezentacije je pričao o duelima sa Real Madridom, o samom Atletiku, kao i njegovom učešću u kampanji protiv nasilja u školama u Španiji.

Posebno je interesantnan osvrt nja njegov period u Atletiku koji traje skoro punu deceniju.

"Kad sam došao u Atletiko mislio sam da ću ostati jedno dvije tri godine, a sada evo biće punih devet sezona u klubu. Došao sam na jedno mjesto gdje se stvarno sve poklopilo, sigurno je i klubu odgovaralo da budem toliki niz godina ovdje. Mislim da se sa nekim stvarima rodiš, ali moraš i dosta stvari da nadogradiš, bez velikog rada nema napretka, pogotovo u današnjem fudbalu gdje je sve napredovalo, gdje dosta današnje djece ima bolje uslove nego što smo mi imali", kazao je Savić.

On je dodao i da u fudbalu, pogotovo u Simeonovom Atletiku nema života "na staroj slavi".

"Moraš uvjek da se dokazuješ svakodnevno. U fudbalu nema minulog rada pogotovo ne u našem klubu i sa našim trenerom. Kažu "Ćolov ratnik", ok možda to tako izgleda, ali ne bi mi poklonio ništa što nisam zaslužio. Sa njim i u našem klubu je računica jednostavna. Koliko daš toliko dobiješ, nema minuluog rada i zasluga veća ako pružaš ono što se od tebe očekuje igraćeš i bićeš tu, ako ne doći će neko novi i to je surova realnost današnjeg fudbala", kazao je Savić.

Njegovo ime koristilo se u kampanji protiv vršnjačkog nasilja, za koji je sniman i spot u kojem dječak upravo u Savićevom dresu spriječava nasilje.

"Španci su prepoznali taj neki moj borbeni ratnički duh na terenu. Ja sam uvijek bio takav, i zaista kod mene je svaki trening kao utakmica. I kada ne budem imao tu volju da pobjedim 5 na 5 na treningu, to će biti dan kada ću prestati da igram fudbal. Jer kad izgubim strast i želju za pobjedom u svakom datom momentu to će biti znak da napuštam. Što se tiče kampanje zaista je bila lijepa kampanja protiv nasilja u školama gje su prepoznali taj moj mentalitet, i bila je lijepa kampanja koja je trajala do prošle godine i uvijek ću se rado odazvati tom pozivu jer ima veoma dobru poruku".

Njegov Atletiko večeras dočekuje Borusiju u četvrtfinalu Lige šampiona. Finale sa te pozicije je i blizi i daleko.

"Mislim da je daleko pričati o finalu, jer je dosta dug put. Treba prvo pobjediti Dortmund koji igra kao mi promjenjljivo ove sezone, ali samim tim što su se našli u četvrtfinalu je dokaz da budu tu. Zatim ide ukrštanje sa pobjednikom PSŽ- Barselona, ima dosta da se igra, ali bilo bi lijepo ponovo igrati finale Lige šampiona, to je jedan lijep osjećaj koji se ne može opisati ako ga ne doživite".

Bilo je riječi naravoni i o madridskom derbiju.

"To je uvijek jedna posebna utakmica, poslije toliko godina i toliko brobi protiv velikog protivnika svaka nova utakmica je kao prva, jer stvarno se osjeća poseban ambijent i u gradu i u klubu i za naše navijače posebno je uvijek pobjediti jednu ekipu kao što je Real Madrid".

Što se podijele grada tiče, Real je planetarno popularniji ali u samom Madridu...

"Pa mislim da je pola pola. Real je veći brend u svijetu, ali što se tiče Madrida veliki broj Madriđana, ta srednja klasa navija za Atletiko i sigurno su privrežniji svom klubu nego što su navijači Reala".

Naš fudbaler je kazao da i pored Barselone i Real Madrida "najvreliji" protivnički stadion je u Bilbau.

"Možda je i najteže igrati u Bilbau. Ko je osjetio i imao priliku da ide tamo, malo ko ima taj osjećaj kako je teško. Njihovi navijači su fenomenalni, i uvijek nam je teško gostovanje. Uvijek je teško igrati i protiv Reala i Barselone, ali što se tiče atmosfere onda tu prednjači Bilbao. I u posljednje dvije tri godine bi tu svrstao Sevilju".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније