Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V.

28. 04. 2024. 22:05 >> 22:05
Čitaj mi:

FIBA LIGA ŠAMPIONA

Unikaha osvojila pehar, Peri u suzama: Zauvijek ću biti zahvalan

Košarkaši Unikahe osvojili su trofej u FIBA Ligi šampiona, pošto su u španskom finalu savladali Tenerife 80:75 u Beogradu, uz sjajnu partiju crnogorskog reprezentativca Kendrika Perija.

Nakon izjednačenog početka, Unikaha se na krilima Đedovića odvojila na 16:10.

Na startu druge dionice, tim iz Malage je stigao do plus osam. Uertas je u tim trenucima održavao svoju ekipu u igri, ali je opet finiš prvog dijela pripao Unikahi.

Karter je ubacio pet poena, pa je Unikaha imala prednost poslije prvog poluvremena od 11 razlike (38:27).

Tenerife je u nekoliko navrata prijetio u nastavku. Prilazio je na minus četiri, ali su prvo Karter trojkom, a potom Peri sa pet poena u nizu odbili nalet rivala.

Peri je kasnije još jednom trojkom trasirao put ka pobjedi. Tenerife je doduše imalo napad kod minus četiri 77:73, ali je Fitipaldo izgubio loptu...

U penal-završnici tim iz Malage je ovjerio pobjedu.

Peri je bio najefikasniji kod Unikahe sa 17 poena, dobro ga je pratio Đedović sa 14. Kod Tenerifa se istakao Gaj sa 18 koševa.

"Ovo je fenomenalno, ne mogu da opišem riječima. Bilo je ovo dugo putovanje. Svašta sam prošao u karijeri, mnogo sam puta htio da prekinem sa košarkom. Sada, 10 godina kasnije sam šampion na ovom nivou, to je ozbiljno. Znam da mnogo ljudi ne dobiju ovakvu priliku, ja ću biti zauvijek zahvalan. Konačno sam negdje gdje se osjećam kao kod kuće, supruga i porodica su mi dali mnogo, zahvalan sam što sam im vratio na najbolji način", rekao je tamnoputi crnogorski reprezentativac u suzama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније