Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

13. 05. 2024. 11:59 >> 11:59
Čitaj mi:

CRVENI KOŠARKAŠKI RADAR

Perijeva sezona iz snova, kraj za Ivanovića, Žugića i Nikolića

Kendrik Peri proživljava najljepše trenutke karijere. Nakon što je osvojio FIBA Ligu šampiona, bio član najbolje petorke i MVP fajnl-fora, tamnoputi crnogorski reprezentativac sa Unikahom zauzeo čelnu poziciju pred plej-of ACB lige.

Plejmejker sa Floride je i najzaslužniji za to, jer je u petak dao koš za pobjedu na gostovanju Barseloni, kojom je ekipa iz Malage preuzela 1. mjesto Realu a potom ga potvrdila protiv novog drugoligaša Palensije. Peri je na ta dva meča ukupno upisao 26 poena, 12 poena i osam skokova.

Unikaha će u četvrtfinalu plej-ofa igrati sa Manresom, koja je u posljednjem kolu sačuvala mjesto. Tim iz Katalonije poražen na gostovanju Tenerifeu, ali je zadržao bod više od Baskonije Duška Ivanovića, koja je poražena na gostovanju Realu 106:100 i prvi put nakon sezone 1982/1983. ostala bez plej-ofa ACB lige.

Tako je u vodu pala i pobjeda nad Mursijom u petak (94:79), za koju su Marko Todorović i Džona Radebau dali po sedam, a Nemanja Radović šest poena.

Mursija je u plej-of ušla kao peta i za polufinale će se boriti sa Valensijom. "Universitariosi" su juče bili bolji od Breogana (68:61), uz sedam koševa Radovića i dva Radebaua (Todorović odmarao).

Utakmica sa Breoganom je imala i jednu čudnu sekvencu - dok se pripremao za ulazak u igru, Dilan Enis je slučajno dodirnuo sirenu i zaustavio napad svoje ekipe, što je ispratio uz osmjeh.

Gran Kanarija je sezonu završila sa tri vezana poraza, zbog čega plej-of čeka sa sedme, a ne sa 4. pozicije i ide na moćni Real. Nakon iznenađujućih 78:86 u petak protiv Đirone na Kanarskim ostrvima, tim Jake Lakoviča je juče izgubio i od Granade (74:67), iako je tokom 3. četvrtine dva puta imao plus 16.

Jovan Kljajić je na dva posljednja meča u regularnom toku ubacio ukupno devet poena.

Osim za Duška Ivanovića, sezona je završena i za Fedora Žugića i Danila Nikolića. Žugićev Getingen je zauzeo 14. mjesto u Bundesligi, a naš reprezentativac je u neuspjesima protiv Miteldojčera u četvrtak (92:88) i Hamburga (79:66) uknjižio ukupno osam poena.

Nikolićev Limož je sezonu završio kao 13. u francuskoj Pro A ligi, a 31-godišnji Podgoričanin je u porazu od finaliste Evrokupa - Burga (90:86) upisao 16 poena, pet skokova i dvije asistencije.

Bivši krilni centar Budućnost Volija je prosječno na 30 mečeva bilježio 12 koševa i 5,1 uhvaćenu loptu u fizički vjerovatno najzahtjevnijoj ligi u Evropi, zbog čega ne bi trebalo da ima problem da nađe novi angažman.

Marko Simonović će u četvrtak za Bešiktaš igrati prvi meč četvrtfinala Superlige Turske protiv Manise, a Zoran Nikolić će istog dana pokušati da sa Vojvodinom izbori plasman u AdmiralBet ABA ligu. Nikšićki centar je prije četiri dana imao šest poena i pet skokova u "Spensu", gdje je Spartak Vlade Jovanovića stekao minimalnu prednost pred revanš (74:73).

Budućnost Voli je porazom od Partizana u majstorici polufinala (100:86) završila nastup u ABA ligi, a u dva meča u Podgorici i Beogradu Petar Popović je ubacio sedam, a Andrija Slavković šest poena. Aleksa Ilić nije ulazio u igru, a od sjutra će Andrej Žakelj morati da ga koristi, jer ima pravo da "skine" samo četiri stranca u domaćem šampionatu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније