Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. R.

27. 04. 2024. 08:11 >> 08:31

NBA LIGA

Dončić vodio Dalas do preokreta, Indijana nakon produžetka slomila Bakse

Košarkaši Dalasa dobili su prvi od dva meča na svom terenu protiv LA Klipersa, 101:90.

Maveriksi su ovim trijumfom preokrenuli u seriji i sada vode 2:1 u četvrtfinalnu na Zapadu.

Luka Dončić kao i mnogo puta do sada bio je prevaga, Slovenački košarkaš bio je na ivici tripl-dabl učinka, iako nije imao idealno šutersko veče, postigao je 22 poena uz deset skokova, devet asistencija imao je i dvije ukradene lopte.

Ključ je reklo bi se bila odlična druga četvrtina Dalasa koju su dobili sa 36:18, pa su na poluvremenu imali 13 poena prednosti (54:41).

Do kraja su održavali dvocifrenu prednost i došli do pobjede.

Kajri Irving je dodao 21 poen uz četiri skoka, šest asistencija i dvije ukradene lopte, dok je Derik Lajvli II postigao 13 poena.

Na drugoj strani, Džejms Harden i Norman Pauel postigli su po 21 poen, ali to nije bilo dovoljno Klipersima.

Naredni meč igra se u nedjelju od 21.30.

Velika borba viđena je u meču Indijana Pejsersa i Milvoki Baksa - pobjeda domaćih nakon produžetka 121:118 za 2:1 u seriji.

Baksi su igrali  bez najboljeg igrača, Janisa Adetokumba koji se još uvek nije oporavio od povrede i pitanje je da li će biti u stanju da pomogne svojoj ekipi do kraja serije.

Indijana je nakon dobrog otvaranja utakmice imala prednost tokom većeg dijela meča, ali se Baksi predvođeni Midltonom nisu predavali i uspjeli su da sustignu prednost rivala u posjlednjoj dionici.

Imali su domaći tri poena prednosti na šest sekundi do kraja, ali je Midlton pogodio tešku trojku i odveo meč u produžetak.

Tamo je nekadašnji američki reprezentativac pogodio još jednu trojku za izjednačenje na šest sekundi prije kraja, ali je Tajriz Haliburton flouterom uz faul u narednom napadu donio pobjedu Indijani.

Midlton je meč završio sa 42 poena i deset skokova, dok je Demijan Lilard ubacio 28 poena.

Sa druge strane, Haliburton je ostvario tripl-dabl sa 18 poena, deset skokova i 16 asistencija.

Naredni meč igra se u noći između nedjelje i ponedjeljka.

Minesota je bila ubjedljiva protiv Finiksa 126:109 za 3:0 u seriji.

Minesotu je do treće pobjede predvodio Entoni Edvards sa 36 poena. Rudi Gober dodao je 19 poena i 14 skokova, dok je Karl-Entoni Tauns ubacio 18 poena i uhvatio 13 skokova.

Najefikasniji u timu Finiksa bio je Bredli Bil sa 28 poena, dok je Kevin Durent postigao 25 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније