Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

A.B. [ Beta ]

29. 05. 2024. 22:16 >> 22:17
Čitaj mi:

MAKRON SAOPŠTIO

"Ukrajini treba dozvoliti da zapadnim oružjem gađa ruske vojne ciljeve"

Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je danas da se zalaže da se Ukrajini dozvoli da napada vojne baze unutar Rusije oružjem dugog dometa koje su obezbijedili zapadni partneri.

Makron se danas pridružio ranijim izjavama Generalnog sekretara NATO Jensasa Stoltenberga, koji se takođe založio za promjenu tog stava, zbog kompleksnosti rata u Ukrajini.

Pitanje da li dozvoliti Ukrajini da pogađa ciljeve na ruskom tlu oružjem koje je isporučio Zapad, bilo je delikatno sve vrijeme otkako je Moskva pokrenula invaziju na Ukrajinu 2022. godine.

Makron je rekao da je stav Francuske da se mora Ukrajini dozvoliti da neutrališe ruske vojne lokacije, sa kojih ispaljuje projektile.

"Ako kažemo Ukrajincima da nemaju pravo da gađaju mjesta sa kojih se na njih ispaljuju projektili, mi im u stvari kažemo da ćemo da vam isporučujemo oružje, ali da njime ne možete da se branite", naglasio je Makron.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније