Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

П.Р. [ Beta ]

09. 02. 2023. 16:59 >> 17:00

ZAHVALIO LIDERIMA EU

Zelenski: Slobodna Evropa se ne može zamisliti bez Ukrajine

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zahvalio je danas liderima 27 zemalja Evropske unije (EU) na "nepokolebljivoj podršci" od početka ruske invazije prije godinu dana i apelovao da se ubrza isporuka oružja Ukrajini da bi "išla brže od agresora".

"Lično vam zahvaljujem na ovoj nepokolebljivoj podršci mojoj zemlji", rekao je Zelenski na početku evropskog samita u Briselu.

On je poručio da se "slobodna Evropa ne može zamisliti bez Ukrajine".

"Što budemo više ujedinjeni, to ćemo biti jači", ocijenio je predsjednik Ukrajine.

Zelenski je rekao da su Ukrajini "potrebni artiljerija, municija, moderni tenkovi, rakete dugog dometa, savremeni borbeni avioni".

"Hvala vam što nam dajete vojnu podršku koju nam dajete, hvala vam što činite više. Moramo da idemo brže od našeg agresora. Naš agresor se dodatno mobiliše", rekao je Zelenski liderima EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније