Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Б.Б. [ Kliks.ba ]

25. 09. 2022. 22:39 >> 22:36
1

ZELENSKI

"Ukrajina dobila moćni američki raketni sistem NASAMS"

Sjedinjene Američke Države poslale su u Ukrajinu dva sistema protivvazdušne obrane NASAMS, rekao je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski u intervjuu za CBS.

"Apsolutno trebamo da Sjedinjene Države pokažu vođstvo i daju Ukrajini sisteme protivvazdušne obrane. Želim zahvaliti predsjedniku Bajdenu na pozitivnoj odluci koja je već donesena, kao i američkom Kongresu. Dobili smo NASAMS", rekao je Zelenski.

Istovremeno, Zelenski je naglasio da "to nije ni približno dovoljno za pokrivanje civilne infrastrukture, škola, bolnica, univerziteta, domova Ukrajinaca".

"Potrebna nam je sigurnost kako bismo privukli naše Ukrajince da se vrate kući. Ako je sigurno, oni će doći, nastaniti se, raditi ovđe i plaćaće porez i onda nećemo imati manjak od pet milijardi dolara u budžetu. Tako da će to biti pozitivno za sve", rekao je predsjednik.

Kako je izvijestio Ukrinform, predsjednik Zelenski je prethodno naglasio da tempo pružanja međunarodne pomoći Ukrajini treba odgovarati tempu kretanja ukrajinskih vojnika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније