Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

27. 09. 2014. 08:09 >> 08:07

OBILJEŽAVANJE

Svjetski je dan turizma

Svjetski dan turizma obilježiće se danas širom svijeta, pod motom Turizam i razvoj zajednice.

Iz Ministarstva turizma su istakli da iz godine u godinu, kroz brojne tematske događaje kojima se obilježava Svjetski dan turizma, "Svjetska turistička organizacija i globalna turistička zajednica šalju nedvosmislenu poruku o važnosti i uticaju turizma na političke, društvene, ekonomske, kulturne, ekološke i druge procese".

Ove godine će Svjetska turistička organizacija staviti akcenat na važnost turizma za zajednicu i ljude koji u njoj žive.

Iz Ministarstva su podsjetili da turizam u globalnom bruto domaćem proizvodu (BDP) učestvuje devet odsto, a poslovi u turizmu su među 11 najrasprostranjenijih poslova u cijelom svijetu.


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније