Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

S.T.

11. 09. 2024. 13:06 >> 13:06

vuković za portal

Ljetnja sezona u Mojkovcu uspješna

Tutistička sezona u Mojkovcu bila je jako uspješna, s podacima koji pokazuju do 20% veći broj noćenja i 10% veći broj dolazaka u Mojkovcu. To je u izjavi za Portal RTCG kazao direktor Turističke organizacije Radonja Vuković.

"Najaktuelniji je aktivni turizam, za koji su zainteresovani kako strani, tako i domaći turisti.  Mojkovac više nije samo izletnička destinacija, već da sada prosječno zadržavanje turista u Mojkovcu traje 3 do 4 noći", kaže Vuković.

Kaže da je problem nadolazeće zimske sezone  nedostatak snijega, kojeg je svake godine sve manje, kao i nedostatak zimske ponude.

"Mojkovac ima tu sreću da se nalazi između dva nacionalna parka, te da kroz njega protiče Tara s najljepšim kanjonom u Evropi, jedinstvenim u svijetu, što treba maksimalno valorizovati u turističke svrhe. Današnji turista želi kontakt s prirodom i izvorom života, da proba domaću hranu i udiše čist vazduh", istakao je on.

Smatra da je za bolju ponudu i uspješnije sezone potreban veći smještajni kapacitet, odnosno hotel.

"Nedavno je Mojkovac posjetila ministarka turizma Simonida Kordić, uz obećanje da će dati sve od sebe da Mojkovac oživi, kao i cijeli sjeverni region. Priroda, koja je ovdje autentična, odgovara svjetskim turističkim trendovima koji su danas aktuelni", naveo je Vuković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније