Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

27. 04. 2023. 17:26 >> 17:25

NTO

Građani Kosova da odmor provedu u Crnoj Gori

Menadžerka Nacionalne turističke organizacije (NTO) Ljiljana Čukić pozvala je građane Kosova da odmor provedu u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz NTO, u Prištini je održan promotivni događaj NTO i Lokalne turističke organizacije (LTO) Ulcinj, gdje su građani imali priliku da se upoznaju sa turističkim novitetima u Crnoj Gori.

Navodi se da je tom prilikom nastup kulturno umjetničkog društva „Tekstilac“ iz Bijelog Polja privukao pažnju velikog broja posjetilaca.

Čukić je, na konferenciji za novinare, gdje su mediji imali priliku da se upoznaju sa raznovrsnom turističkom ponudom, pozdravila je prisutne, pozivajući ih da iznova otkriju Crnu Goru jer ima bogatu i raznovrsnu ponudu.

„Osim plaža i sunca, u zaleđu primorja mogu posjetiti seoska domaćinstva sa specifičnom gastronomskom ponudom. Preporučujem i da posjetioci odvoje dan za boravak na sjeveru gdje mogu uživati u prirodi, pješačenju, raftingu, jahanju konja, posjetiti katune i probati specijalitete tih krajeva“, rekla je Čukić.

Kako je kazala, tokom ljeta posjetioci mogu uživati i u bogatom kulturnom i zabavnom programu.

Direktor LTO Ulcinj Ćazim Hodžić poručio je da Ulcinj predstavlja posebnu turističku destinaciju koja u sebi sadrži kombinaciju prirodnih ljepota, kulture i tradicije.

„Glavni fokus je bio mjesec maj jer od 28. aprila počinje manifestacija ’Maj fest’ kada se očekuje veliki broj gostiju sa Kosova. U maju, pa i čitavog ljeta će se nastaviti sa raznim manifestacijama i koncertima, a ono što je najvažnije Ulcinj pruža gostoprimstvo i sigurnost“, kazao je Hodžić.

Merdita Gaši iz Prištine kazala je da svake godine ide u Crnu Goru i da joj ne može dosaditi.

„Sviđa mi se što je to destinacija u kojoj možete istinski uživati, ali ujedno ima i pristupačnu ponudu. Planiram da i ovog ljeta sa svojom porodicom budem par dana kod vas na primorju“, rekla je Gaši.

Iz NTO su kazali da su posjetioci posebno bili zainteresovani za cijene u privatnom smještaju, porodične ponude, kao i za novitete u destinaciji.

Prema riječima jednog od posjetilaca sajma, Crna Gora je zemlja gdje rado provodi odmor.

„Imao sam priliku da više puta posjetim Crnu Goru, ali do sada sam najviše obilazio primorje, koje me uvijek iznova oduševljava. Ove godine bih volio da posjetim sjever zemlje jer sam čuo da ima veličanstvene planine i netaknutu prirodu“, poručio je jedan od posjetilaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније