Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 09. 2014. 10:42 >> 10:41

UTVRĐUJU IDENTITET

Donbas: Još jedna masovna grobnica

Odbrambene snage Donbasa pronašle su još jednu masovnu grobnicu u istočnoj Ukrajini blizu sela Nižnija Krinka.

 

Grobnica je pronađena nekoliko dana nakon što je OEBS potvrdio da su otkrivne tri masovne grobnice u područjima, koje su nedavno napustile kijevske snage.

Novootkriveno mjesto gdje se sumnja da su se dogodila ubistva nije daleko od grada Makivka, izjavio je za Itar tas prvi zamjenik premijera Donjecke Narodne Republike, Andrej Purgin. Broj tijela i njihov identitet tek treba da se utvrdi.

“Još jedna grobnica je pronađena ...Koliko tijela ima i kako su ti ljudi umrli biće utvrđeno tokom ekshumacije”, rekao je Purgin.

Međunarodna posmatračka misija je stigla na mjesto gdje se nalazi nova masovna grobnica , uključujući stručnjake iz Francuske i Rusije, koji insistiraju da se odmah povede istraga o ratnim zločinima, izvijestila je RIA.

U međuvremenu, grupa međunarodnih stručnjaka je već stigla u područje sela gdje se nalazi masovna grobnica, izjavio je za RIA Novosti izvor iz Donjecke Narodne Republike.

“Oko deset međunarodnih posmatrača u ovom trenutku radi na mjestu grobnice blizu sela Nižnija Krinka”, rekao je izvor, dodajući da su među njima i stručnjaci iz Rusije i Francuske.

Prije nekoliko nedjelja, prije nego što je postignut sporazum o prekidu vatre, ovo područje u Ukrajini bilo je pod kontrolom ukrajinske vojske i bataljona Aidar Nacionalne garde. Ranije ovog mjeseca, Amnesti internešenal je potvrdio u svom izvještaju da je taj bataljon počinio ratne zločine, uključujući otmice, egzekucije i iznuđivanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније