Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P. R. [ Beta ]

12. 10. 2024. 22:59 >> 22:59
Čitaj mi:

PREDSJEDNIČKI IZBORI

Haris protiv Trampa zaigrala na karte godina i zdravlja

Bijela kuća je danas objavila medicinski izvještaj u kojem se zaključuje da Kamala Haris, sa 59 godina, ima "fizičku i mentalnu snagu neophodnu da ispuni dužnosti predsjednika" SAD.

Detaljan izvještaj objavljen je "uz saglasnost" te kandidatkinje vladajućih Demokrata za predsjedničke izbore 5. novembra koja se nada da će podstaći debatu o sposobnosti njenog republikanskog rivala Donalda Trampa (78).

Po riječima njenog ljekara, najnoviji ljekarski pregled potpredsjednice u aprilu nije konstatovao ništa "neuobičajeno" i ona ima "odlično zdravlje".

Jedini značajan tretman: imunoterapija alergenom trajala je tri godine da bi se smanjili simptomi sezonskih alergija.

Pitanja o godinama, čvrstini i mentalnoj oštrini odlazećeg predsjednika Džozefa Bajdena (81) dominirala su njegovom kampanjom, sve dok nije "bacio peškir" u julu poslije po njega katastrofalne debate sa bivšim republikanskim predsjednikom.

Uprkos velikoj razlici Haris i Trampa po godinama, i sve izraženijem trendu Trampa da u govorima ima nepovezane digresije, o pitanjima zdravlja i sposobnosti se od jula rijetko govorilo u medijima i ono nije imalo zapaženog uticaja na ankete po kojima je dvoje kandidata i dalje blizu.

Potpredsjednica bi stoga željela da ovu temu ažurira u svoju korist.

Njen predizborni štab je pažljivo razumio nedavne članke u "Njujork tajmsu". U jednom se ukazuje da milijarder Tramp koga su njegovi protivnici već naveliko kritikovali zbog toga što nije otvoreno govorio o svom zdravlju kada je bio predsjednik i nije objavio nedavni medicinski izvještaj.

Drugi članak u tom velikom američkom dnevniku analizira nedavne govore Trampa, zaključivši da su sve "sve duži", "konfuzniji", "sve vulgarniji" i "opsjednuti prošlošću".

Bivši predsjednik, s neospornim fizičkim prisustvom, ima veoma jak tempo putovanja i sastanaka.

Po anketama, njegove godine nijesu bitno pitanje za veliki dio birača.

"Galupovo" istraživanje javnog mnjenja objavljeno 10. oktobra pokazuje da 41 odsto glasača smatra da je Tramp prestar da bi bio predsjednik. Procenat se nije mnogo promijenio otkako je Kamala Haris ušla u trku.

Prema "Galupu", u junu je isto reklo 37 odsto, dok je dvije trećine Amerikanaca tada vjerovalo da je Bajden prestar da bi ostao u Bijeloj kući.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније