Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Glas Amerike/M.L.B.

27. 09. 2024. 07:56 >> 07:57
Čitaj mi:

SAD

Najmanje tri osobe poginule u udaru uragana Helena

Najmanje tri osobe poginule su u udaru uragana Helena u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), prenosi Glas Amerike.

Nacionalni centar za uragane saopštio je da je u četvrtak kasno uveče, po lokalnom vremenu, uragan Helena pogodio kopno kod mjesta Peri u američkoj državi Floridi.

Guverner Floride Ron Desantis izjavio je da je jedna osoba poginula u području Tampe pošto je saobraćajni znak pao na kolovoz.

Takođe, dvije osobe izgubile su život u gradu Alamu u državi Džordžiji u tornadu koji se dovodi u vezu sa uraganom Helena, izjavila je za Si-En-En gradonačelnica Pamela Bes Li.

Vlasti Floride su od građana zatražile da vremensku nepogodu izazvanu uraganom tretiraju kao tornado.

"Nemojte se kretati, jer se očekuje da bi moglo padati drveće i dalekovodi", poručio je guverner Desantis.

Takođe, od građana je zatražio i da ne putuju. "Putevi mogu biti veoma opasni, ostanite tamo gdje ste", apelovao je Desantis.

Riječ je o najsnažnijem uraganu koji je ikada udario na područje Floride. Spada u kategoriju 4, što podrazumjeva udare vjetra jačine 225 kilometara na sat.

Očekuje se da će izazivati visoke olujne talase opasne po život, jake vjetrove i poplave.

Meteorolozi predviđaju da će zadržati kategoriju uragana dok se tokom noći bude približavao južnoj Džordžiji. Prognoziraju i da će postepeno slabiti dok se bude kretao ka sjeveru. Do petka popodne trebalo bi, kao tropska oluja, da stigne do države Tenesi.

Meteorolozi upozoravaju da bi se, osim Floride, jugoistočni dio SAD mogao naći na meti jakih vjetrova, kiša i poplava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније