Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ RTS ]

15. 09. 2024. 13:20 >> 13:20
1

U Britaniji i SAD

Strahuju zbog mogućeg nuklearnog sporazuma Irana i Rusije

Britanija i SAD strahuju da je Rusija podijelila nuklearne tajne sa Iranom u zamjenu da Teheran snabdijeva Moskvu balističkim projektilima za bombardovanje Ukrajine, prenosi Gardijan.

Tokom samita u Vašingtonu u petak, britanski premijer i američki predsjednik Džozef Bajden su priznali da dvije zemlje pooštravaju vojnu saradnju u trenutku kada je Iran u procesu obogaćivanja dovoljno uranijuma da ispuni svoj dugogodišnji cilj da napravi nuklearnu bombu.

Britanski izvori su ukazali na zabrinutost zbog iranske trgovine nuklearnom tehnologijom, koja je dio produbljivanja saveza između Teherana i Moskve.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније