Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

14. 09. 2024. 11:01 >> 11:06
Čitaj mi:

više od 230.000 privremeno raseljeno

Uragan Jagi pogodio Mjanmar, poginule 33 osobe

U poplavama koje su pogodile Mjanmar nakon udara uragana Jagi poginule su najmanje 33 osobe a više od 230.000 je moralo da napusti svoje domove, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

U izvještaju radija Slobodna Azija navodi se da je broj poginulih mnogo veći od zvanično saopštenog i da je riječ o najmanje 160 poginulih u poplavama i klizištima. Glavni grad zemlje Nejpido je među najteže pogođenim, a lokalni mediji javljaju da su vlasti uspostavile više privremenih kampova za pomoć žrtvama koje su postale beskućnici.

Najjača ovogodišnja oluja u Aziji, tajfun Jagi, već je pogodila Vijetnam, kinesko ostrvo Hainan i Filipine.

Vođa vojne hunte, general Min Aung Hlaing i drugi burmanski zvaničnici posjetili su poplavljena područja i pregledali napore za spasavanje i pomoć.

Vladajuća vojna hunta je danas zatražila humanitarnu pomoć iz inostranstva kako bi se izborila sa posljedicama, javljaju državni mediji.

Spasilac u Taunguu rekao je danas za BBC da je više od 300 osoba zarobljeno zbog poplava na istočnoj obali rijeke Sitaung.

Naučnici navode da tajfuni i uragani postaju sve jači i češći zbog klimatskih promjena. Toplije vode okeana znače da oluje pokupe više energije, što dovodi do većih brzina vjetra.

S obzirom na to da se na ovom području zadržava mnogo vlage, mogu se očekivati nove, intenzivnije padavine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније