Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Tanjug ]

08. 09. 2024. 18:57 >> 18:58
Čitaj mi:

LIDERKA DESNICE

Le Pen: Novi francuski premijer misli isto kao ja o migracijama

Liderka francuske krajnje desnice Marin Le Pen izjavila je danas da namerava da sarađuje sa novim premijerom Mišelom Barnijeom.

U intervjuu za francuski dnevnik "Tribun", Le Pen je govoreći o izboru predsednika Francuske Emanuela Makrona da Barnijea imenuje za novog premijera, rekla da njena stranka Nacionalno okupljanje ne želi da vrši opstrukcije.

Barnije je imao dugu političku karijeru, uključujući ministarsku, bio je i evropski komesar, ali je postao poznat i kao glavni pregovarač Evropske unije za Bregzit.

Njegov stav o imigraciji mogao bi se pokazati ključnim za obezbeđivanje makar prećutne podrške krajnje desnice u parlamentu.

Barnije iz desničarske stranke Republikanci i u prošlosti je predlagao "da se zaustavi neevropska imigracija na tri do pet godina", što je stav blizak Marin Le Pen.

"Neosporno je da izgleda da Mišel Barnije ima istu poziciju kao mi po pitanju migracija", rekla je Le Pen za francuski dnevnik, prenosi Tanjug.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније