Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ RTS ]

27. 08. 2024. 11:18 >> 11:19
Čitaj mi:

uhapšeno 230 osoba

Na karnevalu u Londonu osam osoba ranjeno nožem

Britanska policija je navela da su dve od osam povređenih osoba u životnoj opasnosti, kao i da je među njima 32-godišnja majka koja je na karipskom karnevalu u londonskom Noting Hilu bila sa malim detetom.

Uhapšeno je 230 ljudi.

Kako je navedeno u saopštenju, policija je iskoristila sva svoja ovlašćenja kako bi spriječila dodatno nasilje.

Pronađeno je i vatreno oružje - kod dve osobe na karnevalu, a jedno tokom zaustavljanja jednog vozila, prenosi Skaj njuz.

Policija je navela da su dvije od osam povrijeđenih osoba u životnoj opasnosti, kao i da je među njima 32-godišnja majka koja je na karnevalu bila sa malim djetetom.

Među uhapšenima je 37 osoba koje su napali radnike Hitne pomoći i osam koji su izvršili seksualne delikte, ali i devetoro ljudi zbog posjedovanja droge klase A i 40 osoba zbog posjedovanja droge klase B.

Tokom karnevala napadnuto je 18 policajaca.

Karneval u Noting Hilu, koji se održava od šezdesetih godina 20. vijeka, jedna je od najdužih uličnih zabava u Velikoj Britaniji, koja se održava posljednje nedjelje i ponedjeljka u avgustu.

Manifestacija kulminira velikom paradom sa kostimiranim izvođačima, muzikom i plesom.

Ove godine karneval je obezbjeđivalo oko 7.000 policajaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније