Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Klix.ba ]

14. 08. 2024. 11:18 >> 11:18
1
Čitaj mi:

DROGA GREŠKOM DO BESKUĆNIKA

Humanitarci podijelili donaciju slatkiša u kojima su bile velike doze metamfetamina

Dobrotvorna organizacija za beskućnike na Novom Zelandu nesvjesno je podijelila slatkiše koji sadrže potencijalno smrtonosnu dozu metamfetamina nakon što ih je donirao neimenovani građanin. Portparol Novozelandske fondacije za droge, rekao je da je maskiranje droge kao uobičajenih proizvoda česta taktika prekograničnog krijumčarenja.

Dobrotvornu organizaciju upozorio je klijent koji je prijavio slatkiš "čudnog ukusa". Na omotima je bila oznaka malezijskog brenda Rinda, dok je za slatkiše rečeno da imaju ukus ananasa.

Količina droge u svakom omotu je do 300 puta veća od one koju bi neko inače uzeo i mogla bi biti smrtonosna, objavila je Novozelandska fondacija za lijekove.

Dobrotvorna organizacija "Auckland City Mission" rekla je da kontaktira 400 ljudi kako bi pronašla pakete koji bi mogli sadržavati metamfetamin - stimulans koji izaziva veliku zavisnost i djeluje na centralni nervni sistem.

Tri su osobe prevezene u bolnicu nakon što su konzumirale čvrste blokove droge zamotane u slatkiše, saopštile su vlasti. Kasnije su otpušteni.

Predstavnica organizacije Helen Robinson rekla je da je osam porodica, uključujući najmanje jedno dijete, prijavilo da je konzumiralo kontaminirane slatkiše, ali zbog "odvratnog" ukusa ih je većina ispljunula.

Osoblje ih je testiralo i pozvalo vlasti. Jedan uposlenik je prebačen u bolnicu. Ben Birks Ang, portparol Novozelandske fondacije za droge, rekao je da je maskiranje droge kao uobičajenih proizvoda česta taktika prekograničnog krijumčarenja.

Svaki slatkiš ima uličnu vrijednost od 473 britanske funte, dodao je, sugerišući da je donacija dobrotvornoj organizaciji bila slučajna, a ne nešto zlokobno.

Detektivski inspektor Glen Boldvin rekao je da su "početne percepcije" bile da je riječ o shemi uvoza koja je pošla po zlu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније