Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ N1 ]

08. 08. 2024. 08:30 >> 08:30
1
Čitaj mi:

Danima ležao u kanalu, vlasti nemoćne

Krokodil pronađen pored zgrada u Sofiji

Krokodil dug 1,6 metara otkriven je u predgrađu Sofije - a onda su sa njim otkrivene i sve slabosti bugarske administracije.

Krokodil — koji se zove Kroki — nalazi se u blatnjavoj lokvi ispod cerade na šikari u blizini stambenih blokova u sjeveroistočnom okrugu glavnog grada Sofije – Botunec – a otkrili su ga inspektori koji su provjeravali ilegalnu sječu drveća, piše Politiko.

Pokušaji uklanjanja Krokija, međutim, prerasli su u farsu ove nedjelje.

Frustrirana lokalna predsjednica opštine Lilija Donkova požalila se da je od prošlog mjeseca tražila akciju od ekoloških i veterinarskih službi, ali da je ostala bez odgovora.

„Ja nemam riječi. Imam osjećaj da u ovoj zemlji jednostavno nema državnih institucija“, rekla je Donkova u intervjuu za bugarsku stanicu NOVA.

Međutim, pokazalo se da je teško uhvatiti krokodila iz bizarno administrativnih razloga. Čovjek koji tvrdi da je njegov vlasnik rekao je da ima ispravnu papirologiju i dodao da je Kroki korišćen za cirkuske predstave. Takođe je ponudio uvjeravanja da njegova životinja nije nikoga ugrizla.

Za ovaj su slučaj vlasti, po svemu sudeći, nepripremljene, uprkos insistiranju stručnjaka za životinje da Krokija treba prebaciti u okruženje koje je pogodnije za regulisanje njegove tjelesne temperature. Dok su bugarska ljeta topla, zime su hladne i sniježne.

Ipak, stvar je dobila još nadrealniji obrt u srijedu, kada je drugi pokušaj uklanjanja krokodila propao, a navodni vlasnik rekao je bugarskoj televiziji da je životinju legalno kupio u crnomorskoj luci Burgas.

Možda kontradiktorno, kada je bio pritisnut u vezi sa vlasništvom, on je takođe rekao: „To je krokodil moje majke!“

Televizija je u utorak prikazala velike gužve mještana i policije na mjestu događaja, ali uprkos rastućem interesovanju, Kroki je utorak veče proveo u svojoj lokvi.

Donkova je osudila neuspjele napore bugarskih organa za bezbjednost hrane i zaštitu životne sredine i obećala da će u srijedu ponovo pokrenuti pokušaj izmještanja Krokija.

Akcija je nastavljena danas i Kroki je konačno izvučen iz svoje bare.

„Nije najsrećniji, ali se dobro završilo! I pored protivljenja niza institucija, koje nijesu bile voljne da rade svoj posao, koji im je zakonom propisan! Uprkos uvredama, jer sam kao predsjednica opštine sve vrijeme bio na terenu… Uprkos svim pokušajima da se bijelo predstavi kao crno… i obrnuto! Krokodil je otišao u Zoološki vrt, gdje mu je mjesto u našim krajevima. Hvala svima koji su pomogli posljednjih dana! Ostani zdrav!“, poručila je Donkova na Fejsbuku.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније