Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Politika [ R.B. ]

14. 05. 2024. 08:42 >> 08:41
Čitaj mi:

RIJEŠENA MISTERIJA

Otkriveno ko je ubijao mladunčad ugroženih krokodila

U 2022. godini, najveća farma krokodila na Kubi, Zapata Svamp, bila je podvrgnuta nizu napada, usljed kojih je 145 četvoromjesečnih mladunaca ovih životinja raskomadano. U početku stručnjaci nijesu mogli da utvrde ko tačno napada gmizavce, ali se na kraju ispostavilo da su najvjerovatniji neprijatelji krokodila mačke lutalice. Na to su ukazivali komadići krzna i tragovi kandži pronađeni u ograđenim prostorima.

Prema naučnicima, u divljini mačke ne predstavljaju ozbiljnu prijetnju za kubanskog krokodila, ali u rasadniku grabežljivci su mogli da iskoriste okolne uslove i napadnu mlade.

Istraživači pozivaju vlasti da pojačaju kontrolu nad populacijom mačaka lutalica kako bi se očuvali lokalni ekosistemi, prenosi ruski sajt "Gazeta".

Prema naučnicima, kubanski krokodil predstavlja veoma drevnu evolucionu lozu i igra važnu ulogu u svom matičnom ekosistemu. U divljini nije ostalo više od tri hiljade jedinki ove vrste.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније