Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ blic.rs ]

07. 08. 2024. 06:57 >> 06:59
1

povezan s iranom

SAD optužile Pakistanca da je planirao ubistvo političara, uključujući Trampa

Pakistanac Asif Merčant (46), navodno povezan sa Iranom, optužen je da je kovao zavjeru za ubistvo bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa, saopštila je američka televizijska mreža CNN pozivajući se na službene i sudske dokumente.

FBI (Federalni istražni biro) smatra da su mete zavjere bili osim Trampa i drugi sadašnji i bivši funkcioneri američke vlade.

Optuženi je navodno doputovao iz Pakistana u Njujork kako bi unajmio ubice za atentat na "vladinog funkcionera" na tlu Amerike, saopštilo je američko Ministarstvo pravosuđa. Iako se u krivičnoj prijavi ne imenuje Donald Tramp kao meta, više izvora upoznatih sa slučajem reklo je za ABC njuz da je jedna od namjeravanih meta navodne zavjere bio upravo bivši predsjednik SAD.

Doletio iz Pakistana da angažuje plaćenog ubicu
"Službe su osujetile zavjeru za koju se tereti prije nego što je mogao biti izveden bilo kakav napad. Naša dosadašnja istraga nije pronašla dokaze da je ovaj optuženi imao bilo kakvu vezu sa pucnjavom u Batleru", rekao je izvor za CBS.

Nakon što je neko vrijeme proveo u Iranu, Asif Merčant, pokušao je u SAD da regrutuje ubice, međutim, osoba sa kojom je kontaktirao bila je povjerljivi doušnik koji radi s FBI, stoji u krivičnoj prijavi.

Kako se navodi u dokumentima federalnog suda u Bruklinu, Merčant je uhapšen prošlog mjeseca.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније