Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Beta ]

04. 08. 2024. 09:48 >> 09:48

De Mojn

Glavni grad Ajove uspostavlja "kućni red" za živinu

Glavni grad Ajove De Mojn moraće da uspostavi novi "kućni red" za piliće, koke i pijetlove, nakon što su neki od njihovih upornih obožavatelja i odgajivača, protestno paradirali oko Gradske kuće sa svojim pernatim ljubimcima.

Razlog neobičnog skupa je bio predlog (koji je dobio preliminarnu saglasnost gradske skupštine), kojim bi se dozvoljeni broj živine u jednom domaćinstvu smanjio sa 30 na 12. Predlog je predvidio i zabranu za pijetlove koji navodno remete mir u nekim gradskim naseljima.

Organizator parade pilića, kokošaka i petlova, Ed Falon, rekao je da se čini da gradske vlasti pretjerano reaguje na ukupno tri žalbe na uznemiravanje od živine, koliko je ukupno registrovano od početka 2020. do juna 2024.

Gradski menadžer Skot Sanders (Scott Sanders) izjavio je potom da misli da grad može pronaći način da ublaži predložena ograničenja, kako bi nova pravila "bolje služila cijeloj zajednici", uključujući i vlasnike pilića.

Sanders je rekao da je zatražio od pomoćnika gradskog menadžera Malkolma Henkinsa (Malcolm Hankins) da izradi amandman koji će biti široko prihvaćen.

Nova pravila bi trebalo da dozvoljavaju pijetlove, ali uz određene uslove za one koji prave smetnje, u slučaju da vlasnici ne mogu da obuzdaju njihovo ranojutarnje kukurikanje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније