Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ N1/Fonet ]

20. 07. 2024. 21:46 >> 21:47
Čitaj mi:

Zaposleni nezadovoljni uslovima rada

Sprema se štrajk u Diznilendu

Hiljade radnika Diznijevog tematskog parka i odmarališta u Kaliforniji izjasnilo se za štrajk zbog odugovlačenja pregovora o ugovoru vezanim za uslove rada.

Saglasnost o štrajku postignuta je velikom većinom – skoro 99 odsto članova, saopštila je koalicija četiri sindikata, koja predstavlja 14.000 Diznijevih vozača, službenika prodavnica, čuvara, proizvođača slatkiša, prodavača karata, parkinga i drugih zaposlenih, javlja AP.

Lideri sindikata će sada imati opciju da pozovu u štrajk u slučaju da ne budu u mogućnosti da pregovaraju o novom ugovoru sa upravom Diznilenda, a pregovarači se vraćaju za sto od ponedjeljka.

Članovi sindikata Diznilenda su od aprila u pregovorima o povećanju plata, bezbjednosnim mjerama i drugim beneficijama, navodi AP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније