Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

klix.ba [ R.B. ]

13. 07. 2024. 21:00 >> 21:00

VELIKO NEVRIJEME

U Austriji zabilježeno 190.000 udara munja u jednom danu

Jaka kiša uz grad juče je uzrokovala štetu širom Austrije, pri čemu je meteorološka služba UBIMET zabilježila 190.000 udara munja u alpskoj zemlji u jednom danu, što je najviša brojka ove godine.

Zbog velike količine oborinskih voda koje su se slijevale u Rajnu, vlasti su zatvorile područja u blizini rijeke za javnost kao mjeru predostrožnosti.

Neki od puteva su bili u potpunosti blokirani zbog klizišta, a u drugim djelovima je došlo i do poplava zbog velike količine kiše koja je padala.

Više od 5.000 hektara usjeva je devastirano. Austrijska kompanija za osiguranje je procijenila ukupnu štetu u Vorarlbergu na oko 1,2 miliona eura.

Oko 40 letova je otkazano na bečkom aerodromu u petak uveče zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније