Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

04. 07. 2024. 14:49 >> 14:49
Čitaj mi:

MODI SA PUTINOM

Indijski premijer posjetiće Rusiju 8. i 9. jula

Indijski premijer Narendra Modi posjetiće Rusiju 8. i 9. jula kada će razgovarati sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, saopštio je danas Kremlj.

Rusija ima jake veze sa Indijom još od Hladnog rata. Moskvi, međutim, Nju Delhi postaje ključni trgovinski partner nakon što je Kremlj započeo invaziju na Ukrajinu u februaru 2022. godine.

Od tada Kina i Indija postaju glavni kupci ruske nafte, jer je, zbog sankcija koje su uvele SAD i njeni saveznici uveli Rusiji, Zapad zatvorio svoja tržišta za proizvode Moskve.

Pod Modijevim vođstvom Indija nije osudila rusku agresiju u Ukrajini, ali je izrazila potrebu za mirnim rješenjem.

Modijeva posjeta uslijedila je nakon njegovog ponovnog izbora za treći uzastopni mandat. Posljednji put je posjetio Rusiju 2019. godine na ekonomskom forumu u dalekoistočnoj luci Vladivostok. Posljednji put je putovao u Moskvu 2015. godine.

Putin se posljednji put sastao sa Modijem u septembru 2022, na samitu Šangajske organizacije za saradnju u Uzbekistanu. Putin je 2021. takođe otputovao u Nju Delhi i razgovarao sa indijskim liderom.a

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније